Eleccions generals 2023
Meritxell Batet
Foto: Meritxell Batet | Wikimedia Commons
Eleccions Generals

Qui és Meritxell Batet, la candidata del PSC-PSOE a les eleccions generals del 23-J?

Temps de lectura: 2 minuts
Meritxell Batet
Foto: Meritxell Batet | Wikimedia Commons

És la presidenta del Congrés dels Diputats des de 2019 i la candidata del PSC-PSOE a les eleccions generals del 23-J. Es tracta de Meritxell Batet.

Per què és important? El resultat de les eleccions generals del pròxim 23-J està molt renyit i no hi ha guanyador clar. PP i PSOE es disputen la primera posició i ambdós necessiten molt bons resultats per aconseguir arribar al govern.

Qui és Meritxell Batet, candidata del PSC-PSOE a les eleccions generals del 23-J?

Meritxell Batet Lamaña va néixer el 19 de març de 1973 a Barcelona, on va viure la major part de la seva vida, excepte uns anys que ho va fer a Altafulla.

Background: Va estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, graduada l'any 1995, i va ser durant la seva època universitària que es va iniciar en política.

  • A finals dels 90 va acceptar una feina com a coordinadora de la secretaria de Narcís Serra, l'aleshores primer secretari del PSC. Va començar, així, la seva carrera política, però d'entrada com a independent.
  • No va ser fins a 2008 que Batet es va afiliar al PSC, a l'agrupació del barri de Gràcia de Barcelona, on va ser militant.
  • Ha estat diputada del Congrés dels Diputats durant 7 legislatures fins que l'any 2019 va ser elegida presidenta del Congrés dels Diputats.

La història de Meritxell Batet

Batet va néixer en el si d'una família humil de Barcelona. En una entrevista a La Vanguardia va explicar que treballava totes les nits servint copes en dos locals d'oci nocturn de Barcelona, el Nick Havanna i la Bikini, per aportar diners a casa i per pagar els seus estudis.

  • És mare de dues filles bessones i és una apassionada de la dansa clàssica i contemporània, estils que va practicar durant anys.
  • També va exercir com a professora de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra durant anys.

 

Mentrestant:

Etiquetes: PSOE Eleccions