Eleccions generals 2023
El president de la CEOE, Antonio Garamendi
Foto: El president de la CEOE, Antonio Garamendi | @agaramendil
Eleccions Generals

La patronal espanyola, al govern post 23-J: "Demanem que s'aturin els atacs"

Temps de lectura: 3 minuts
El president de la CEOE, Antonio Garamendi
Foto: El president de la CEOE, Antonio Garamendi | @agaramendil

La patronal espanyola demana al nou govern espanyol que es formi després de les eleccions generals d'aquest 23 de juliol que "aturi, definitivament, els atacs que han patit les empreses des de l'àmbit institucional".

Què en sabem? La CEOE i la CEPYME, associacions que aglutinen la majoria de les empreses de l'estat espanyol fan una crida a la "responsabilitat perquè es puguin arribar a acords que garanteixin el major nivell d'estabilitat possible i també la moderació necessària per garantir la bona marxa de l'economia i el sosteniment del benestar i la pau social", expliquen en un comunicat.

  • La CEOE coincideix amb Pimec (associació que representa centenars de petites i mitjanes empreses catalanes) en la importància d'evitar la repetició d'eleccions davant d'un possible bloqueig institucional. 

Què diu la CEOE? Les empreses espanyoles denuncien que durant l'últim govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos (ara, Sumar) les organitzacions han patit diversos "atacs", això sí, sense concretar de quins atacs es tracta.

  • Demanen que es posi en valor a les empreses com "generadores de progrés social i econòmic" en un escenari de "desacceleració" que pot empitjorar després de l'estiu i un context geopolític difícil amb la guerra d'Ucraïna i l'impacte de la política monetària restrictiva i l'elevada inflació".
  • "Reiterem la nostra crida perquè prevalgui el sentit d'Estat i el respecte al marc constitucional per preservar els avanços econòmics i socials aconseguits amb l'esforç de tots durant les últimes dècades i la confiança d'Espanya.
  • "Espanya necessita abordar uns reptes que no poden demorar-se en el temps, com el reequilibrament dels comptes públics, la configuració d'una fiscalitat que incrementi la competitivitat de les nostres empreses, l'impuls de la indústria en la transició verd i la digitalització".
  • La patronal subratlla la importància del "diàleg social" a l'hora d'emprendre aquests reptes.

Què diuen les empreses catalanes? Pimec demana als partits polítics "responsabilitat i altura de mires malgrat que els resultats electorals dificultin aquest escenari".

  • El president de l'entitat, Antoni Cañete, creu que Catalunya no es pot plantejar unes segones eleccions, "ja que generarien més incertesa i desafecció, i apel·la als partits amb representació parlamentària a buscar fórmules de diàleg i compromís que donin estabilitat per governar.
  • "Estem en un moment decisiu per a l’economia i les empreses i, per tant, necessitem un govern que transmeti confiança als ciutadans, a les empreses i als inversors", reclama Pimec, que demana una sèrie de mesures per atendre les necessitats de les pimes i els col·lectius d'autònoms, com ara:
    • Règim sancionador contra la morositat.
    • Fiscalitat justa.
    • Simplificació administrativa.
    • Que les pimes tinguin veu pròpia a les negociacions entre partits, sindicats i patronals a Espanya.
Etiqueta: Sindicats