Eleccions municipals 2023
Xavier Trias en una foto d'arxiu
Foto: Xavier Trias en una foto d'arxiu | Blanca Blay / ACN
Eleccions municipals 2023

La candidatura de Xavier Trias ja té nom: 'Trias per Barcelona'

Temps de lectura: 1 minut
Xavier Trias en una foto d'arxiu
Foto: Xavier Trias en una foto d'arxiu | Blanca Blay / ACN

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha confirmat que la seva candidatura no portarà les sigles de la seva formació ni de cap altra, sinó que es dirà 'Trias per Barcelona'.

Per què és important? Amb aquesta decisió, Trias obre la porta a bastir una candidatura àmplia que aplegui persones i col·lectius més enllà de l'espai que ocupa Junts, que les eleccions de 2019 a l'ajuntament de la capital catalana va obtenir 5 regidors contra els 10 de CiU el 2015.

En detall: Ho ha dit a TV3, on ha argumentat que al voltant seu s'aplegaran membres de diverses formacions que tenen un mateix projecte per a la capital catalana. Tot i així, diu que ell representa Junts i que, per tant, els resultats també es podran llegir en clau de partit.

Formar el seu equip i escollir el nom de la candidatura va ser una de les condicions que ell mateix va posar per presentar-se per a Junts, ha recordat.

Per garantir suports fora de l'àmbit de la formació sobiranista, Trias va posar sobre la taula la possibilitat d'arribar a algun tipus d'acord amb el PDeCAT, però dilluns, el president d'aquest partit, David Bonvehí, ha donat una setmana a l'exalcalde de Barcelona per clarificar la foto final del seu equip i decidir així si s'involucren en la iniciativa.

Amb xifres: A finals de desembre, Junts va publicar una enquesta que situava Trias per davant d'Ada Colau, amb un 22,3% dels suports entre les persones enquestades.