Eleccions municipals 2023
Yolanda Díaz (Sumar) i Ada Colau (BComú) el 22 d'abril de 2023
Foto: Yolanda Díaz (Sumar) i Ada Colau (BComú) el 22 d'abril de 2023 | Europa Press
Eleccions Barcelona

Díaz i Colau exhibeixen unitat per oposar-se al "model del passat" de Trias

Temps de lectura: 3 minuts
Yolanda Díaz (Sumar) i Ada Colau (BComú) el 22 d'abril de 2023
Foto: Yolanda Díaz (Sumar) i Ada Colau (BComú) el 22 d'abril de 2023 | Europa Press

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha donat suport a l'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau. 

Per què és important? S'acosten les eleccions municipals del 28 de maig i, mentre Sumar i Podemos no acaben d'avenir-se per concórrer junts a les generals, la líder del nou partit ha volgut deixar clar amb qui va a la capital catalana.

En detall: En l'acte 'Guanyem Barcelona', organitzat per la formació de Colau aquest dissabte al Palau de Congressos...

  • La líder de Sumar ha avisat que a les eleccions municipals del 28-M es disputaran dos models. D'una banda, el del candidat de Junts, Xavier Trias, que ha caracteritzat com "el del passat i que mira als anys 90", la "desregularització i la privatització". I, d'altra banda, el model "de la il·lusió" de Colau.

Què diu Yolanda Díaz? La vicepresidenta segona ha estat especialment contundent contra Trias i totes les dretes.

  • La líder de Sumar ha argumentat que cal anar amb compte amb totes les formacions conservadores, "tinguin les sigles que tinguin", i els ha enviat un missatge directe. De fet, ha interpel·lat Trias i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo: "S'han acabat les lleis d'austeritat".
  • En aquest sentit, Díaz ha subratllat que el projecte de Colau és "el de l'esperança i la il·lusió", i el model dels serveis públics, els feminismes, la cultura, les escoles, les biblioteques i els drets LGTBI+. 

Què diu Ada Colau? Al seu torn, l'alcaldessa ha criticat que Trias es presenti per "desmuntar les polítiques del canvi".

  • També s'ha mostrat "perplexa" perquè el PSC faci veure ara que no ha governat amb ella, i obri la porta a pactar amb Junts, i ha retret a ERC que és "impossible" reivindicar-se com a progressistes i votar en contra de la reforma laboral.

Tanmateix: L'acte no ha començat bé, amb la interrupció d'una desena d'activistes amb pancartes i octavetes sota el lema 'Antiga Massana concessió ja'.

  • Diversos col·lectius veïnals del Raval fa setmanes que s'organitzen per evitar l'enderrocament de l'antiga escola, un immoble que l'Ajuntament preveu enderrocar.
  • Des de l'inici de la pandèmia s'hi alberga una xarxa d'aliments, el sindicat d'habitatge, una escoleta i un gimnàs popular i altres activitats per a les famílies més necessitades.

Context: A l'acte hi ha assistit la presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach; el president d'UP-ECP-GeC, Jaume Asens; i la coordinadora de Catalunya en Comú i alcaldable de Castelldefels, Candela López, juntament amb altres diputats i membres de l'espai, com David Cid. L'acte l'ha presentat la diputada Jess González.