Eleccions municipals 2023
L'exdiputat de la CUP David Fernàndez
Foto: L'exdiputat de la CUP David Fernàndez | Sara Escalera / ACN
Elecccions municipals

David Fernàndez tanca la llista de Crida per Sabadell després de la impugnació d'un integrant

Temps de lectura: 2 minuts
L'exdiputat de la CUP David Fernàndez
Foto: L'exdiputat de la CUP David Fernàndez | Sara Escalera / ACN

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha anunciat que tancarà la llista de la Crida per Sabadell per aquestes eleccions municipals.

Per què és important? Fernàndez tanca així la llista després que Junta Electoral de Zona (JEZ) no hagi acceptat la candidatura d'Allan Contreras en no disposar de la nacionalitat espanyola.

Què en sabem? Contreras és del candidat número 5 de la llista de Nani Valero, és d'origen hondureny, arrelat a la ciutat i al territori, i la formació assegura que té la resolució de nacionalitat acceptada.

Què diuen? "Tancaré la llista de la Crida en nom del David Fernàndez, però avui us dic que el meu nom fins al 28 de maig serà el d'Allan Contreras", ha assenyalat l'exdiputat.

  • Fernàndez ha criticat que la "violència institucional vulnera els drets de les persones migrades en tots els àmbits de la seva vida", i ha expressat la necessitat de donar veu a qui se silencia.
  • "Els qui tenim plenitud de drets, hem d'obrir la boca pels perseguits. Hem de posar la paraula per aquells als qui s'està vulnerant", ha defensat el cupaire.

Reaccions: L'alcaldable de Crida per Sabadell a l'Ajuntament de Sabadell, Nani Valero, ha criticat que la JEZ no hagi deixat registrar la seva llista amb Contreras de número cinc i ho ha qualificat d'"irregularitat flagrant".

  • Contreras per la seva banda, ha sostingut que "el racisme institucional amagar amb la lentitud administrativa i burocràtica limita la participació política de les persones estrangeres" i ha subratllat que està compromès amb la candidatura i que treballarà des del carrer per transformar la ciutat després de les eleccions del 28 de maig.

D'on venim? Precisament, aquest dimarts la CUP ha acusat la JEZ de "racisme" en impugnar vuit de les seves candidatures per a les eleccions municipals.

  • La formació diu que l'origen migrant dels candidats seria el motiu pel qual es nega a aquests candidats el dret a sufragi passiu.