Eleccions municipals 2023
Candidats d'ERC, dels comuns, el PP i Cs a l'Hospitalet de Llobregat
Foto: Candidats d'ERC, dels comuns, el PP i Cs a l'Hospitalet de Llobregat | ERC
Eleccions municipals

Els candidats es revolten contra Marín i l'Hospitalet es queda sense debat electoral

Temps de lectura: 1 minut
Candidats d'ERC, dels comuns, el PP i Cs a l'Hospitalet de Llobregat
Foto: Candidats d'ERC, dels comuns, el PP i Cs a l'Hospitalet de Llobregat | ERC

ERC, Cs, L’Hospitalet En Comú Podem i el PP han anunciat que no assistiran a cap debat electoral per denunciar la 'plantada' de la candidata del PSC i alcaldessa, Núria Marín.

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig se celebren comicis a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Consulta els candidats a les eleccions municipals 2023 a L'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat amb més població de Catalunya.

A fons: Com és tradició, Espai de Ciutadania i Foment de la Informació Crítica (FIC) han organitzat un debat. Tots els caps de llista han acceptat tret del PSC, que pretén delegar en un altre membre de la candidatura. És per això, que els altres partits han anunciat que no assistiran al debat. 

Què diuen? “Creiem que la incompareixença de l’actual alcaldessa de l’Hospitalet al debat vulnera el dret a la informació, el dret de la ciutadania a escoltar directament tots els candidats”, diuen en un comunicat conjunt.

  • En aquest sentit, denuncien la “negativa reincident” de Marín a participar en els debats electorals, que, al seu parer, “demostra la falta d'interès per rendir comptes de la seva acció de govern durant aquests quatre anys i, alhora, escenifica una actitud de superioritat cap a la resta de candidats que considerem inadmissible”.

Per acabar: Signen el comunicat el cap de llista d’ERC, Jaume Graells, el de Cs, Miguel García, el de l’Hospitalet En Comú Podem, Manuel Domínguez, i la del PP, Sonia Esplugas.