Eleccions municipals 2023
Xavier García Albiol en un acte del PP
Foto: Xavier García Albiol en un acte del PP | Europa Press
Eleccions Municipals 2023

Albiol sancionat amb una multa per demanar el vot abans d'hora

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier García Albiol en un acte del PP
Foto: Xavier García Albiol en un acte del PP | Europa Press

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Badalona ha multat al PP de Xavier García Albiol amb 300 euros per haver demanat el vot abans que comencés oficialment la campanya electoral del 28-M, una acció que incompleix els principis de la llei electoral.

Per què és important? La campanya electoral és el període de quinze dies, aproximadament, entre la convocatòria de les eleccions i el mateix dia de la votació, en què els candidats poden dur a terme activitats de propaganda i demanar obertament el vot.

Què en sabem? El Partit Popular de Badalona va treure al carrer, el passat dimecres 10 de maig, un food truck que portava escrit l'eslògan de la campanya d'Albiol: "Badalonisme". A més, lluïa una fotografia del candidat i un petit logotip on hi posava "Vota Albiol alcalde".

  • El PSC ho va denunciar a la Junta Electoral, en considerar que el PP estava incomplint la llei, que prohibeix explícitament demanar el vot abans de l’inici de la campanya, que començava el dia 12 de maig.
  • Els populars van al·legar que la paraula ‘vota’ s’havia tapat per no incomplir la llei, però la Junta Electoral diu que no hi ha proves que ho demostrin.

Finalment: La JEZ, després d'analitzar les fotografies aportades com a proves pels socialistes, ha considerat que la paraula "vota" es pot llegir amb facilitat.

  • Així doncs, ha conclòs que per incompliment de la LOREG, la llei que estableix el calendari i funcionament de les eleccions, el PP ha de pagar una multa de 300 euros.

Previsions: El PP pot recórrer la resolució a la Junta Electoral Provincial, però encara no se sap si així ho farà.