Eleccions municipals 2023
La consellera d'igualtat i feminismes Tània Verge
Foto: La consellera d'igualtat i feminismes Tània Verge | ACN
Eleccions

La consellera Verge arremet contra Victòria Alsina per la seva crítica al feminisme

Actualitzat: Diumenge, 14 de maig de 2023. 18:21
Temps de lectura: 3 minuts
La consellera d'igualtat i feminismes Tània Verge
Foto: La consellera d'igualtat i feminismes Tània Verge | ACN

L'exconsellera d'Acció Exterior i número 4 de la llista de Junts a Barcelona, Victòria Alsina, ha criticat l'actual feminisme "vinculat a l'esquerra populista" perquè "no totes les dones" se senten "còmodes". Com a resposta, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha criticat la seva "supèrbia colossal" i ha demanat que "qui no sàpiga aportar s'aparti".

Què ha dit Alsina? A l'acte d'aquest diumenge a Nou Barris (Barcelona), Junts ha presentat les dones que formen part de la candidatura encapçalada per l'exalcalde Xavier Trias. El candidat de Junts per Barcelona ha celebrat que en la llista hi hagi més dones que homes. 

  • Alsina ha criticat que el feminisme que "impera" és "un pèl dogmàtic" i "vinculat a l'esquerra populista" on "no totes les dones" se senten "còmodes". "El feminisme ha de captar la diversitat".
  • En una línia similar a la d'Alsina, Trias ha carregat contra el "paladins" que "s'omplen la boca" parlant de feminisme: "Ho hem de dir i ho hem de fer".
  • Trias ha defensat que la ciutat s'ha d'adaptar a les "necessitats de totes les dones" i que no sigui "feminista només de discurs". "Homes i dones han de viure i progressar en plena igualtat i llibertat", ha reivindicat.
  • Per tant, el de Junts aposta per posar "les necessitats de les dones" en el "centre" de totes les polítiques públiques. "Hem de ser capaços de lluitar tots pel mateix".

A més: "Barcelona no és una ciutat segura per a les dones", ha constatat Neus Munté, número 2 de Trias. Tanmateix, Munté ha alertat de la "solitud de les dones grans que viuen soles", així com de la "precarietat laboral" de les cuidadores. "Cal promoure la corresponsabilitat", ha apuntat. 

Què ha dit Verge? La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha criticat la "supèrbia colossal" de l'exconsellera d'Acció Exterior. Verge li ha retret que vulgui "donar lliçons de feminisme al moviment" i ha demanat que "qui no sàpiga aportar per accelerar la transformació feminista del país, que s'aparti".

  • La consellera li ha recriminat que Junts "aposta per inventar la roda" mentre que ERC ha posat en marxa un Departament d'Igualtat i Feminismes "per posar les polítiques feministes al centre".

Què proposen? Trias ha proposat promoure els estudis de ciència entre les dones, la igualtat en els càrrecs de direcció tant en el sector públic com en el privat i "una ciutat segura per a les dones". Alsina també ha avisat que no només calen lleis, sinó més "educació".

  • També han parlat de fer els pressupostos "amb perspectiva de gènere", elaborar un "programa d'intervenció integral contra la violència masclista" o traçar un mapa de la ciutat que localitzi els punts "insegurs" de Barcelona per a les dones amb l'objectiu de poder il·luminar-les i adequar-les.

Finalment, el pròxim diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals. Els ciutadans de Barcelona, com els de la resta de municipis catalans, estan cridats a les urnes per escollir els seus representants dins del consistori.