Eleccions municipals 2023
Ada Colau, candidata de BComú
Foto: Ada Colau, candidata de BComú | ACN
Eleccions municipals

Ada Colau proposa un parc solar per reduir la factura de llum a 180.000 famílies

Actualitzat: Diumenge, 21 de maig de 2023. 16:41
Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau, candidata de BComú
Foto: Ada Colau, candidata de BComú | ACN

La candidata de BComú, Ada Colau, proposa crear un parc solar a la ciutat que permeti reduir la factura de la llum a 180.000 llars. Així ho ha anunciat en un acte de campanya per les eleccions municipals del 28 de maig al barri de la Marina.

Per què és important? Enmig de la campanya electoral, plena de promeses dels diversos partits per al proper mandat de l'Ajuntament, aquesta afavoriria milers de famílies vulnerables. Aquests són els diferents programes electorals de les candidatures que es presenten als comicis de Barcelona. 

A fons: La proposta de Colau consistiria a crear un parc solar municipal que aprofiti les teulades de la ciutat amb la idea de proveir d'energia verda fins a 180.000 llars `perquè puguin estalviar fins a un 30% de la seva factura.

  • Això seria possible, segons detalla BComú, mitjançant diverses iniciatives entres les quals hi ha la instal·lació de plaques a pèrgoles, un conveni amb administradors de finques i la creació d'un nou operador públic de producció d'energia renovable.
  • S'estima que de les fins a 180.000 llars que se'n podrien beneficiar, unes 17.000 són llars vulnerables.

Què diu? L'actual alcaldessa i candidata ha insistit que davant del "negacionisme climàtic" calen polítiques com ara una transició verda i ecològica que sigui "justa". Per això, ha defensat que la ciutadania no hagi de pagar "la vergonya de beneficis de l'oligopoli".

  • "Després de vuit anys no ens hem deixat comprar, no ens hem endeutat amb ningú i l'única força que seguim tenint és la força de la gent", ha proclamat davant d'una plaça plena tot recordant les millores que s'han fet al barri, com ara que hi arribi el metro o habitatge assequible.

Context: A l'acte celebrat al barri de la Marina aquest diumenge 21 de maig, han acompanyat Colau el ministre de Consum, Alberto Garzón, i la secretària d'Organització de Podem, Lilith Vestrynge, que li han donat suport i que confien que segueixi "obrint camí" després del 28-M.

  • "Anys després, tenim la constatació que els principis i valors s'han convertit en polítiques públiques que transformen la vida de la gent que viu a Barcelona", ha dit el coordinador d'IU.
  • Per la seva banda, Vestrynge ha lloat polítiques com les superilles, i ha assegurat que Barcelona està convertint-se en una ciutat "més justa": "Mentre Almeida vol mantenir la llei de la selva, aquí ho teniu tot a punt per aplicar la llei de l'habitatge".