Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

Junts vol revalidar l'alcaldia de Girona després de la marxa de Marta Madrenas

Temps de lectura: 1 minut

L'adeu de Marta Madrenas posa a prova la força de Junts per revalidar l'alcaldia de Girona en un escenari postelectoral abocat als pactes.

Per què és important? Aquest diumenge 28 de maig els ciutadans estan citats a les urnes per decidir el futur de l'ajuntament de Girona.

Anàlisi: La marxa de l'alcaldessa, que governava la ciutat des del 2016, posarà a prova la fidelitat del votant de Junts amb la nova alcaldable del partit, Gemma Geis.

  • De prop, la formació municipalista Guanyem Girona, de l'entorn de la CUP, podria guanyar algun regidor més, segons les enquestes, així poden formar un govern de coalició alternatiu al de Junts. 

Al detall: Guanyem Girona, com el PSC -cadascun, amb sis regidors- aposten de nou per Lluc Salellas i Sílvia Paneque. Les fórmules són diferents, però la visió d'un i altra convergeix: no cal tan sols un canvi a l'alcaldia, sinó també un cop de timó perquè Girona encari un nou rumb de ciutat.

Pactòmetre: Si Guanyem aconsegueix aplegar més vots i sumar amb ERC i el PSC, es podria viure un canvi històric en la història de Girona, que porta anys governat per Convergència.

Altres partits: Dels grups que integren el ple, Cs és el que arriba més desgastat als comicis. A les últimes eleccions el partit liberal va treure dos regidors, però les tensions internes amb qui n'havia estat cap de llista, Daniel Pamplona, van acabar amb la seva expulsió del partit.