Eleccions municipals 2023
Un home vota des d'un cotxe aquest diumenge a Nou Barris
Foto: Un home vota des d'un cotxe aquest diumenge a Nou Barris | @fgarrobo
Eleccions Municipals

Treuen una urna al carrer perquè un home voti des d'un cotxe a Nou Barris

Temps de lectura: 2 minuts
Un home vota des d'un cotxe aquest diumenge a Nou Barris
Foto: Un home vota des d'un cotxe aquest diumenge a Nou Barris | @fgarrobo

Un home amb problemes de salut ha votat aquest diumenge a les eleccions municipals de Barcelona des del seient del copilot d'un cotxe. El vídeo de la votació, publicat a Twitter per l'usuari Francisco Garrogo, ha generat algunes crítiques entre altres usuaris de la xarxa social. Altres, com la candidata de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Bascha Changuerra, han aplaudit el gest. 

Què en sabem? En el vídeo, un home, que seria un membre de la mesa electoral de l'escola Ignacio Iglésias de Sant Andreu, s'acosta a un vehicle amb la finestra oberta. Un altre home, a qui identifica com a interventor, porta el DNI del votant i la seva targeta censal, li torna al ciutadà i aquest diposita el seu vot. 

  • En el seu tuit, Garrobo explica que els membres de la mesa i els apoderats "no han tingut cap problema i han ajudat a fer que fos possible" aquesta inusual habitació.

D'on venim? No és el primer cas d'una persona amb problemes de mobilitat que vota des del carrer. En les últimes eleccions generals de 2019, el president d'una mesa electoral de les Palmas de Gran Canaria van treure una urna al carrer perquè votés un ciutadà.

Què diuen? Desenes d'usuaris han criticat la decisió del president de la mesa electoral de Sant Andreu a Barcelona assegurant que és il·legal i que la urna seria "invalidada". 

  • Garrobo ha contestat que la potestat és del "president de mesa fer-ho o no, i sempre custodiava pels membres de la mesa i pels apoderats que vulguin anar-hi, en aquest cas Trias x BCN, ERC, Comuns i PSC".

A més: La candidata cupaire Basha Changuerra ha celebrat el gest de la mesa electoral amb un missatge publicant el vídeo de la votació i un missatge:

  • "Quan els col·legis electorals no estan adaptats, la feina de les apoderades és també gestionar la garantia del dret a vot a les veïnes amb diversitat funcional. A la Cup Nou Barris ho tenim clar!

 

Etiqueta: Eleccions