Eleccions municipals 2023
Marta Farrés, candidata del PSC a les eleccions de Sabadell
Foto: Marta Farrés, candidata del PSC a les eleccions de Sabadell | Albert Segura / ACN
Eleccions municipals

Apareixen pintades a casa de Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, a un dia de les eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
Marta Farrés, candidata del PSC a les eleccions de Sabadell
Foto: Marta Farrés, candidata del PSC a les eleccions de Sabadell | Albert Segura / ACN

El PSC de Sabadell ha denunciat que aquesta matinada s'han produït "pintades intimidatòries" al domicili particular de l'alcaldessa Marta Farrés.

Per què és important? Aquests missatges contra la candidata socialista a revalidar l'alcaldia del municipi del Vallès Occidental es produeixen en plena jornada de reflexió, a 24 hores dels comicis. Consulta els candidats que es presenten a les eleccions del 28 de maig a Sabadell.

Què en sabem? L'acció està signada en nom de la PAHC, però l'entitat s'ha desentès de l'atac.

  • "Marta Farrés, la lluita està als carrers" i "la PAHC manda y no tu panda" han estat dos dels grafitis que s'han escrit a la façana de l'immoble de l'alcaldable del PSC a Sabadell.

Què diuen? El PSC de Sabadell n'ha informat per Twitter, tot assegurant que "tacar el domicili particular d’un representant públic és un fet greu, tant per l’atac a la intimitat d’ella i de la seva família, com pel rerefons antidemocràtic que demostra".

  • "No existeix cap reivindicació política que pugui justificar aquest assenyalament. Les reivindicacions socials es defensen a les entitats i a les manifestacions, no pintant façanes de blocs de pisos amb les cares tapades. Lamentem profundament que hi hagi qui no pugui diferenciar entre la legítima discrepància política i l’assetjament personal".

Tanmateix: La PAHC ha rebutjat l'autoria de l'acció malgrat que el missatge estigués signat per la plataforma i fes servir els seus lemes:

  • "Des de la PAHC Sabadell volem assegurar que nosaltres no som responsables d'aquesta acció. Si l'hem d'anar a buscar, ho fem als plens, als seus actes o als debats televisius. La PAHC denunciem i lluitem contra el capitalisme i la corretja de transmissió que la Marta Farrés i el PSC exerceixen".
  • "Entenem que la nostra activitat és política i, per tant, la nostra crítica és com a alcaldessa i com a partit, mai més enllà ni com a persona. No entenem qui ni per quin motiu ha fet aquestes ratllades en nom nostre, però, en tot cas, ens en desvinculem".

A més: El PSC afegeix que "aquesta campanya ja hem vist com s'arrencaven cartells, es pintaven tanques publicitàries de campanya o es rebentaven actes per part de la PAH".

  • També demana a l'Associació de Veïns de la Creu alta "que es desmarqui del pregó de la Festa Major en què es va assenyalar el domicili de l'alcaldessa".