Eleccions municipals 2023
Tots els veïns de Villarroya al col·legi electoral
Foto: Tots els veïns de Villarroya al col·legi electoral | Efe
Eleccions municipals

Rècord històric: tot un poble vota en 29 segons

Temps de lectura: 2 minuts
Tots els veïns de Villarroya al col·legi electoral
Foto: Tots els veïns de Villarroya al col·legi electoral | Efe

Un poble de La Rioja ha aconseguit votar en temps rècord aquest diumenge 28 de maig en les eleccions municipals

Per què és important? Els comicis locals s'han celebrat a tot Espanya. Els ciutadans estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus governs municipals. 

Què en sabem? El municipi de Villarroyo (La Rioja) ha batut el rècord de ser el municipi espanyol en votar en menys temps. 

  • Els 7 habitants del poble han completat les votacions de les eleccions autonòmiques i locals en només 29 segons. 
  • Han superat el seu rècord de les eleccions generals del 2019, quan van aconseguir votar tots amb només 32 segons i 25 centèsimes. 
  • Després que els set habitants votessin han estat el primer municipi espanyol en tancar la mesa electoral d'aquest diumenge. 

En detall: Dels 7 habitants del municipi, tres han estat cridats per ser membres de la mesa electoral i tres més per ser suplents de la mesa.

D'on venim: No és la primera vegada que Villarroya bat aquest rècord. L'any 2015, el municipi va completar el procés de votacions quan passava només un minut de les 9:00 del matí. 

  • L'any 2011, va tancar l'única mesa electoral a les 09:07 del matí. Al maig del 2016, el temps del vot va quedar en 9:02 minuts. En les eleccions generals d'abril del 2019 van trigar a votar només 40 segons i, un mes més tard, el 26 de juny, ho van aconseguir en 9 minuts i un segon.

Què diuen? L'actual alcalde i candidat a revalidar l'alcaldia, Salvador Pérez, diu que "ja estem molt entrenats. Som set, tres estan a la mesa, tres més, de suplents, i una altra persona més. Així que a les 8 del matí ja érem tots aquí esperant", ha relatat. 

  • El candidat explica que, en aquestes eleccions municipals i autonòmiques, "en haver-hi dues urnes, la cosa es complica una mica més, quan n'hi ha una encara és més fàcil". Amb tot, els veïns de la localitat estaven en aquesta ocasió especialment motivats, perquè, com ha assenyalat Pérez, "hi havia un altre poble (no ha especificat quin) que ens volia fer la competència".
Etiquetes: Eleccions Rioja