Eleccions municipals 2023
El cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias
Foto: El cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias | Blanca Blay / ACN
Eleccions municipals

Trias a Colau: “Espero que no faci coses estranyes, hauria d’haver après que això no funciona”

Temps de lectura: 2 minuts
El cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias
Foto: El cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias | Blanca Blay / ACN

El cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat convençut que acabarà sent alcalde i ha demanat a Ada Colau que no faci "coses estranyes".

Per què és important? Les negociacions entre els partits ja han començat i ara pot passar de tot, després dels resultats de les eleccions municipals a Barcelona que han deixat una situació d'incertesa.

Què ha dit Trias? Xavier Trias ha exigit a Ada Colau que no intenti fer "coses miraculoses" com ara fa quatre anys quan va aconseguir l'alcaldia gràcies al suport de Manuel Valls, i ha demanat a la líder dels comuns que reconegui que qui ha guanyat les eleccions és ell.

  • "Espero que no tingui l'atreviment de fer coses estranyes perquè hauria d'haver après que això no funciona", ha apuntat el cap de llista de Junts.
  • “El que hauria de reconèixer és que he guanyat jo”, ha sentenciat Trias.

Què esperar? Trias ha assenyalat que ja ha mantingut converses, ja sigui telefònicament o en persona, amb la resta de partits que tenen “opcions de governar Barcelona”, i ha dit que ha percebut "una actitud positiva per part de tothom".

  • Per tot plegat, ha encoratjat totes les formacions polítiques amb representació al consistori a "entendre's" per fer avançar la ciutat de Barcelona. Alhora ha dit que treballarà per forjar un govern estable.
  • Ha reconegut que les propostes que sumen "sempre són positives" però ha remarcat que la seva prioritat en aquests moments és la ciutat de Barcelona.

Context: El candidat a l'alcaldia de Junts, va guanyar les eleccions a Barcelona amb 11 regidors.

  • Darrere seu, com a segona força, va quedar el candidat socialista, Jaume Collboni, amb 10 regidors. A menys de 150 vots per darrere, va quedar la candidata dels comuns i actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb 9 regidors.