Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Ripoll
Foto: Ajuntament de Ripoll | ACN
Eleccions municipals

Els veïns de Ripoll convoquen una concentració contra Aliança Catalana

Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Ripoll
Foto: Ajuntament de Ripoll | ACN

Veïns de Ripoll han convocat una manifestació aquest dissabte 17 de juny a les 11 del matí a la plaça de l'ajuntament en contra de la formació d'extrema dreta d'Aliança Catalana, liderada per Sílvia Orriols.

Per què és important? El focus mediàtic i polític està posat a Ripoll, una localitat on ha vençut un partit d'extrema dreta catalana.

En profunditat: La manifestació s'ha convocat "en contra del racisme i la intolerància", davant de la possibilitat que hi pugui haver un govern encapçalat pel partit d'extrema dreta Aliança Catalana, els convocants asseguren que Ripoll "no és una vila d'exclusió i odi", sinó una "terra de pas i d'acollida".

  • "Volem deixar ben clar que, governi qui governi a la nostra vila, no permetrem que l'odi i la intolerància avancin més", asseguren en un comunicat.
  • Critiquen que el partit que ha guanyat les eleccions, encapçalat per Sílvia Orriols, "dona com a solució" a totes les problemàtiques "l'odi i la discriminació de les persones migrades".

Què diuen? En el comunicat, els veïns i veïnes que convoquen la concentració constaten que als carrers de Ripoll hi ha un "malestar general" provocat, entre d'altres, per "la crisi econòmica, l'encariment dels aliments, el difícil accés a l'habitatge, la violència de gènere, etc".

  • "El partit que ha guanyat les eleccions dona com a solució a tot plegat l'odi i la discriminació a les persones migrades. Les demonitza i les fa culpables dels problemes socials que vivim", critiquen, tot assegurant que "no són aquestes veïnes vingudes d'altres parts del món les culpables dels problemes que tenim".
  • Asseguren que les persones migrades són "la baula més dèbil" de la societat i la "més fàcil d'atacar per no assumir que és el nostre sistema polític i social el culpable de no poder viure unes vides dignes".