Eleccions municipals 2023
L'alcaldable del PP a Barcelona
Foto: L'alcaldable del PP a Barcelona | Lorena Sopêna / Europa Press
Barcelona

El PP maniobra per desbancar Trias: demana a Comuns investir Collboni sense governar

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable del PP a Barcelona
Foto: L'alcaldable del PP a Barcelona | Lorena Sopêna / Europa Press

El Partit Popular maniobra per desbancar Xavier Trias i repetir la fórmula de Manuel Valls per apartar l'independentisme de l'alcaldia de Barcelona. El cap de llista del PP a la capital catalana, Daniel Sirera, s'ha mostrat disposat a investir Jaume Collboni sense entrar al govern, i ha reclamat als comuns que facin el mateix.

Per què és important? La dreta espanyola a Barcelona torna a engegar la maquinària per tombar un alcalde independentista des dels despatxos, així reeditant el pacte que va apartar ERC de l'alcaldia l'any 2019.

Què ha dit? Segons ha explicat en roda de premsa, el popular ha demanat una proposta "sensata" que evitaria un govern independentista.

  • Per això, ha enviat una carta a Collboni en la qual li comunica que té la tarda disponible si en vol parlar. Sirera creu que la pilota és ara a la teulada de Jaume Collboni i, sobretot, de Colau, que ha de decidir "si prefereix ser fora del govern amb Collboni alcalde o Trias alcalde".
  • Sirera insisteix a fer Collboni alcalde sense que els Comuns entrin a l'executiu, així permetent que el socialista assoleixi la majoria absoluta en solitari.

D'altra banda, preguntat per si acceptaria l'escenari d'un govern entre PSC i BComú, però amb Colau fent un pas al costat, el popular ha dit d'entrada que tot i que "no seria el millor escenari" llavors haurien de "parlar-ne".

  • Tanmateix, després ha destacat que els comuns "han de sortir de l'equació" i que el seu plantejament és que els comuns quedin fora de l'executiu.

Tot i això, els Comuns van tancar la porta ahir a participar en una investidura amb el PP. "Amb el PP, ni a la cantonada, no en volem saber res", va assegurar Jordi Martí, número 2 de la llista.

  • Els Comuns van insistir a formar un tripartit d'esquerres PSC-BComú-ERC tot i la negativa dels republicans. "Només hi ha una alternativa: seure les forces d'esquerres, que tenen la majoria dels vots i acordar un govern d'esquerres per a la ciutat", va reblar.