Eleccions municipals 2023
Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú
Foto: Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú | ACN
Eleccions municipals

Els Comuns rebutgen investir Collboni amb el PP: "Amb ells, ni a la cantonada"

Actualitzat: Dijous, 15 de juny de 2023. 19:38
Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú
Foto: Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú | ACN

Barcelona en Comú es nega a donar suport a Jaume Collboni (PSC) al ple d'investidura de l'alcaldia de Barcelona si és amb els vots del Partit Popular (PP). "Amb el PP, ni a la cantonada, no en volem saber res", ha assegurat Jordi Martí, número 2 de la llista.

Per què és important? Els partits estaven pendents de la resposta de la formació d'Ada Colau, que el PP veta del govern municipal per tal de donar el seu suport a la investidura de Jaume Collboni. Un acord entre les tres bandes permetria desbancar Xavier Trias (Junts), guanyador de les eleccions.

Què diuen? Jordi Martí, número 2 de la candidatura dels Comuns, ha comparegut davant dels mitjans per dir que li sembla "inversemblant" plantejar un "pacte amb la dreta espanyola".

  • Ha recordat que els populars han defensat investir Collboni com a alcalde de Barcelona per "desmantellar" les polítiques dutes a terme durant els dos mandats de Colau com a alcaldessa.
  • "No regalarem vots a ningú, tampoc a Collboni, si és per desmuntar el que hem fet. Amb el PP, ni a la cantonada".
  • "Només hi ha una alternativa: seure les forces d'esquerres, que tenen la majoria dels vots i acordar un govern d'esquerres per a la ciutat".
  • "No sé en què estan pensant, tenim unes eleccions el 23 de juliol, i el senyor Collboni està posant al focus un partit que està disposat a pactar amb l'extrema dreta, que és l'enemic del govern espanyol.

A més: Martí ha assegurat estar "sorprès perquè fa 10 dies que el senyor Collboni es va negar a fer una reunió amb la senyora Colau i el senyor Maragall".

  • Ha afegit que el socialista "no ha fet ni l'intent d'avançar cap a un acord d'esquerres" i l'ha instat a "asseure's amb els seus socis naturals", en referència a BComú, PSC i ERC.

Context: El candidat del PSC ha pressionat els Comuns precisament perquè se sumin al pacte amb el PP. El socialista dona per fets els vots dels populars i manté la seva candidatura per l'alcaldia.

Previsions: El ple d'investidura de l'alcalde de Barcelona tindrà lloc el dissabte 17 de juny a les 17:00.

  • Si Collboni o algun dels altres candidats no guanyadors dels comicis no aconsegueix la majoria absoluta, Xavier Trias serà proclamat alcalde de forma automàtica com a cap de la llista més votada.