Barcelona i Àrea
Ada Colau en l'últim ple municipal de la legislatura
Foto: Ada Colau en l'últim ple municipal de la legislatura | ACN
Eleccions Municipals

Colau s'acomiada de l'alcaldia en l'últim ple de l'Ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau en l'últim ple municipal de la legislatura
Foto: Ada Colau en l'últim ple municipal de la legislatura | ACN

L'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, ha donat per fet que no repetirà com a alcaldessa de la ciutat en l'últim ple de la legislatura celebrat aquest matí. Després de 8 anys al càrrec, la líder de Barcelona en Comú admet que no tornarà a governar la capital catalana.

Què en sabem? Després de la intervenció d'una desena de regidors que surten del consistori (en total marxen 22 representants), Colau ha constatat que no tornarà a presidir els pròxims quatre anys el ple de l'Ajuntament, una funció pròpia de l'alcalde o alcaldessa. 

  • "Està per veure l'alcalde que surti el pròxim dissabte o els mesos vinents, però en tot cas segur que jo ja no tornaré a presidir el ple", ha afirmat.

Context: Aquest dimarts, el PSC i ERC, aquest últim de manera més implícita, rebutjaven la proposta de Colau de compartir l'alcaldia entre Barcelona en Comú, el PSC i ERC. Aquest cop de porta suposa un final d'etapa definitiva a la plaça Sant Jaume després de dos governs de Colau (el segon amb el PSC com a soci).

Què diu? 

  • La batllessa ha agraït la feina feta als regidors i el personal de l'Ajuntament, lloant els valors i principis que els edils han fet gala aquests anys.
  • "Reivindico la humanització de la política que s'ha fet aquí. Hem après els uns als altres. Ens hem emocionat. Reivindico l'amor per a la nostra ciutat i també l'humor que han portat alguns regidors. 
  • "Els hi he d'agrair el to i col·laboració dels grups municipals, que han destacat en positiu respecte les altres institucions".

A més: L'alcaldessa de Barcelona ha destacat la mort de la regidora d'ERC Marina Gassol, "segurament una de les coses més dures que hem compartit aquests anys". 

Per últim: La regidora de Ciutadans Júlia Barea ha protagonitzat un dels moments més emotius, però també més divertits. La política de la formació taronja s'ha emocionat quan ha recordat la feina feta i ha arrencat un aplaudiment de tots els regidors.

  • A continuació, ha fet broma amb la crisi que ha viscut el partit. "No pensàvem que arribaríem vius fins aquí, però bé, aquí seguim, tot i que alguns ja ens donaven per morts", ha comentat, provocant una riallada per part de molts regidors.

Etiqueta: Ada Colau