Eleccions municipals 2023
La militància d'ERC vota aquest matí fer alcalde Xavier Trias
Foto: La militància d'ERC vota aquest matí fer alcalde Xavier Trias | ERC
Eleccions municipals

La militància d'ERC avala que Trias sigui l'alcalde de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
La militància d'ERC vota aquest matí fer alcalde Xavier Trias
Foto: La militància d'ERC vota aquest matí fer alcalde Xavier Trias | ERC

La militància d'ERC a Barcelona ha avalat aquest dissabte el pacte amb Junts per fer alcalde Xavier Trias. L'acord inclou dues tinences d'alcaldia per ERC.

Per què és important? Després dels últims dies de negociacions in extremis, la capital de Catalunya serà governada per dos partits independentistes. 

  • Si aquest pacte es compleix durant la votació d'investidura d'aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el socialista Jaume Collboni veurà, finalment, com se li escapa la vara d'alcalde.

Què diu? ERC ha anunciat en un breu comunicat la votació de la seva militància, favorable a que Trias sigui alcalde.

  • "Esquerra Republicana ha treballat sempre per impulsar polítiques socials i transformadores a la ciutat de Barcelona. L’objectiu del pròxim mandat és seguir treballant per complir amb aquest propòsit, garantint i impulsant una Barcelona que funcioni, una Barcelona capital de Catalunya i una Barcelona de progrés.
  • D’aquesta manera la militància d’Esquerra Barcelona ha validat l’opció d’arribar a un acord de govern amb Trias per Barcelona, els detalls del qual es donaran a conèixer durant les pròximes hores. 

A més: La immensa majoria dels afiliats de Junts a Barcelona (el 97,83%) ha votat fer confiança Trias per negociar i arribar a un acord per fer un "Govern de canvi, progrés i benestar a la ciutat amb ERC.

 Previsions: Amb aquest escenari,Trias seria investit alcalde aquesta tarda amb 16 regidors, sempre que Jaume Collboni (PSC) no sumi una majoria absoluta amb els vots dels comuns i del PP.

  • BComú ha dit reiteradament que no investirien Collboni si el PP forma part de l’equació. Els populars, per la seva part, aposten per investir el candidat del PSC amb la condició que els comuns no formin part del govern municipal.