En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Dissabte de forts vents

Dissabte de forts vents

Temps de lectura: 1 minut

19:12

Vent. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dissabte a la tarda l'alerta per vent després de finalitzar la fase més extensa d'afectació de l'episodi, que ha deixat ratxes d'entre 60 i 85 km/h a Barcelona ciutat i en altres punts del litoral i prelitoral central. Els Bombers de la Generalitat han atès 154 avisos per la ventada fins a les 14 hores, cap de gravetat i principalment per retirar arbres trencats i mobiliari urbà de la via pública. En paral·lel, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 447 trucades derivades d'incidències provocades pel fort vent de ponent i mestral, la majoria provinents del Barcelonès (346).

18:34

Una nova rave il·legal congrega una cinquantena de vehicles a Muntanyola, a Osona. Els Mossos d'Esquadra han establert controls als accessos d'una nova festa il·legal al terme municipal. Segons la policia catalana hi ha una cinquantena de vehicles congregats a la zona del Pla del Vilar, però no tenen una xifra concreta d'assistents. Els Mossos han rebut l'avís que hi havia una festa amb un volum de música molt alt aquest dissabte al matí. La policia ha instal·lat patrulles a les vies d'accés a la festa per evitar que hi arribin més participants i per garantir que no surti cap assistent que pugui generar cap perill o perjudici a altres ciutadans.

Rave il·legal a Muntanyola | ACN

ACN

17:32

Sanitat. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha defensat no negociar amb els responsables del ciberatac a l'Hospital Clínic en definir de "terrorisme del segle XXI" aquest tipus d'atacs. Tots els detalls.

16:44

Els Mossos d'Esquadra investiguen d'ofici l'aparició a diferents punts de Barcelona d'uns cartells que mostraven una imatge de l'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall al costat del seu germà Ernest, alcaldable per ERC a la capital catalana, amb un lema que deia 'Fora l'Alzheimer de Barcelona'. L'Ajuntament ha fet retirar els cartells, penjats a l'entorn de tres seus d'ERC i altres indrets de la ciutat.

15:57

Política. La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que els pressupostos aprovats aquest divendres al Parlament amb el suport d'ERC, PSC i comuns no impliquen "un nou tripartit". "Ni tan sols és un pacte d'estabilitat", ha dit Albiach en un acte des de Reus. En aquesta línia, ha recordat que els republicans "continuen tenint només 33 diputats" i ha avisat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que "si vol seguir governant el que queda de legislatura, només hi ha una recepta", que és complir "fil per randa" l'acord de pressupostos.

15:28

Política. El líder del PSC, Salvador Illa, ha celebrat l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 i ha tret pit del paper dels socialistes en el pacte. "Fa dos anys alguns deien que el govern de coalició duraria dos telediaris, i fa dos anys alguns firmaven vetos als socialistes a Catalunya. Dos anys després som al centre dels acords a Catalunya i tres anys després segueix el govern de coalició", ha defensat en un acte de precampanya amb Jaume Collboni al barri del Carmel de Barcelona.

14:07

Política. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, s'ha compromès a tirar endavant el pla pilot de la Renda Bàsica Universal a la capital catalana si surt escollit en les pròximes eleccions. Així ho ha dit en una trobada municipalista dels republicans, on ha assegurat que destinarà 10 milions d'euros a la mesura. Maragall ha lamentat que aquest divendres Junts, PSC i PP votessin en contra d'incloure el pla pilot a la Llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat del 2023 i ha opinat que es demostra "l'aliança de poder conservador de sempre".

13:26

Política. A crits de "Fora feixistes del nostre barri" un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte al matí a la plaça del Barco de Girona contra l'acte de campanya electoral que hi feia VOX. El desplegament de Mossos d'Esquadra, amb diversos furgons dels ARRO, ha evitat que poguessin accedir a la plaça. Durant tot l'acte, no han parat de cridar consignes antifeixistes des del mur d'agents a uns cent metres dels parlaments. VOX ha presentat el candidat a l'alcaldia de Girona, Javier Domínguez, davant d'una cinquantena de simpatitzants.

12:28

Política. Per la seva banda, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat els pressupostos aprovats aquest divendres al Parlament. Abans de començar un acte commemoratiu del dia de la dona organitzat pel partit aquest dissabte a Sabadell (Vallès Occidental), Borràs ha lamentat que s'hagi consumat "un gir cap a l’autonomisme quan la gent el que va votar és un 52% de majoria independentista”. Ha criticat que no se’ls acceptés cap de les 800 esmenes que van presentar. "No se’n va aprovar ni una”, ha afegit. 

11:19

Política. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 dóna "respiració assistida" al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per poder esgotar la legislatura.

10:15

Successos. L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 24 anys de presó per abusar sexualment de la neboda de 12 anys a Palamós (Baix Empordà).

  • La fiscalia l'acusava de dos delictes, un comès la nit del 24 de desembre del 2018 durant una trobada familiar i el segon l'estiu del 2019, quan la menor es va quedar a dormir a casa seva
09:30

Política. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, inicia aquest dissabte un viatge a l'Amèrica Llatina, on es reunirà amb l'expresident d'Uruguai Pepe Mujica; o l'actual vicepresidenta, Beatriz Argimón. 

08:09

Política. Òmnium Cultural ha demanat que s'imputin 11 nous policies espanyols i que s'ampliï la d'un dotzè en la macrocausa per les càrregues policials de l'1-O a Barcelona.

  • L'entitat considera els agents "responsables directes de les intervencions violentes" a les escoles de la capital catalana durant el referèndum.
08:00

El temps. La previsió del temps per a dissabte anuncia ambient encara més suau. La temperatura màxima tocarà sostre i s’enfilarà per damunt dels 25 graus a la costa.