En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

La consellera Serret a judici per l'1-O

Meritxell Serret

La consellera Serret a judici per l'1-O

Temps de lectura: 1 minut

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dimecres l'actual consellera d'Acció Exterior i exconsellera d'Agricultura, Meritxell Serret, per la seva implicació en l'organització del referèndum de l'1-O.

La Fiscalia li demana un any d'inhabilitació i 12.000 euros de multa per desobediència greu per haver aprovat el pressupost el març del 2017 que preveia partides pel referèndum i també haver signat el decret de convocatòria del referèndum tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional, entre altres actes. 

20:37

Política. Els partits independentistes coincideixen a demanar que comparegui l'expresident del govern espanyol i del PP Mariano Rajoy a la comissió d'investigació al Congrés sobre l'Operació Catalunya.

19:59

Successos. La Policia Local de Sabadell i els Mossos d’Esquadra han detingut una persona presumptament involucrada en un tiroteig a la cruïlla entre el carrer Pare Clerch i Paco Mutlló, al barri de la Creu Alta.

19:04

Política. L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha retret aquest dimecres la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui "incapaç de reaccionar" davant la seva detenció. "Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara no ho ha fet. És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc", ha afirmat Ponsatí a l'arribada a la cambra comunitària per assistir al ple.

18:00

Un home de 78 anys ha mort aquest dimecres a Àger (Noguera) en un accident de parapent, segons ha informat els Bombers. Els fets han tingut lloc cap a tres quarts de tres de la tarda. Segons ha pogut saber l'ACN, la víctima és un home de nacionalitat francesa que era a la zona de vacances. Els Bombers expliquen que la caiguda ha tingut lloc uns 50 metres per sota de la zona de l'enlairament de Raudoral.

17:30

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres quan faltaven deu minuts per a les deu del matí un veí de Balaguer de 24 anys que suposadament hauria accedit de manera fraudulenta de dispositius mòbils per extraure'n imatges amb contingut íntim dels seus usuaris. La detenció s'ha fet a Vilanova de la Barca i la policia l'acusa d'un delicte de revelació de secrets.

16:45

Rodalies. La circulació dels trens de Rodalies entre Tarragona i Reus (Tarragona) registra retards de més 30 minuts a causa d'una incidència aquest dimecres a la tarda.

14:49

Agressió sexual. Els Mossos d’Esquadra han detingut un treballador del Museu de Badalona per un presumpte delicte d’agressions sexuals, segons ha avançat La Vanguardia.

  • Els fets i l’arrest es van produir la tarda d’aquest dimarts.
  • L’home hauria fet tocaments a quatre alumnes d’una escola d’Arenys de Munt que estaven visitant el museu en el marc d’una excursió, si bé els Mossos d’Esquadra no ho confirmen.
13:36

Tribunals. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya notificarà aquest dijous a les 12:00 la sentència a la presidenta de Junts, Laura Borràs, per presumptament fraccionar contractes per adjudicar-los a dit i evitar licitar-los quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

12:20

Tribunals. La consellera Meritxell Serret ha assegurat davant del TSJC  que com a membre del Govern Puigdemont del 2015 al 2017 va "ponderar" l'equilibri entre el compliment dels requeriments del Tribunal Constitucional (TC) i el "mandat democràtic" de la majoria independentista del Parlament.

  • En un discurs de deu minuts en el judici per desobediència, l'exconsellera d'Agricultura ha dit que "l'1-O no va ser delicte, votar no és delicte".
11:30

Congrés. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat que els polítics que "van fugir" com l'exconsellera Clara Ponsatí han de tornar a l'estat espanyol per "respondre davant la justícia".

  • "Això és el que ha de passar, que aquells que van fugir i no van respondre davant dels tribunals, tornin per respondre davant dels tribunals en un país democràtic com el nostre, en el qual a tothom se li dona el seu dret de defensa i, per tant, poden exposar totes les circumstàncies que entenguin que cal tenir en compte a l'hora d'avaluar la seva situació", ha dit. 
10:27

Tribunals. Comença el judici al TSJC a la consellera Meritxell Serret per presumpta desobediència l'1-O. 

09:51

Compareix el president Pere Aragonès minuts abans del judici a la consellera Meritxell Serret per desobediència.

El president ha rebut a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la consellera, que s'enfronta a 1 any d'inhabilitació.

  • "Fem una crida a l'Estat espanyol a abordar el fons del conflicte i a la resolució per la via política, mai per la via judicial".
  • "L'exemple de la consellera Serret ens ha de servir de guia per tota la feina que hem de fer".

Preguntat per un periodista, Aragonès també ha fet referència al retorn de Clara Ponsatí:

  • "Vull manifestar la meva alegria pel retorn de Ponsatí, però la repressió encara continua". 
  • "No confrontaré entre represaliats. Per mi tots mereixen tota la solidaritat".
09:43

Observatori per analitzar la protecció de la privacitat a Internet. L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha creat un observatori per analitzar el grau de protecció de la privacitat a Internet.

  • L'òrgan estarà integrat per experts que treballaran per promoure "l'ús correcte" de les dades personals.
  • L'observatori també impulsarà l'elaboració d'estudis i enquestes d'opinió.
09:00

El retorn de Clara Ponsatí a Catalunya i la seva detenció, a les portades de la premsa catalana:

08:35

Temps. Dia amb sol i amb alguns núvols prims. La temperatura pujarà i pot superar els 25 °C a diferents punts de la Catalunya central. 

08:24

Clara Peya estrena single. Amb el títol ‘Cerebralmente’ és el primer single del pròxim disc que publicarà al setembre la compositora i pianista. El tema parla sobre la bellesa de la imperfecció i es tracta “d'un projecte molt especial on hi han col·laborat 13 cantants que, amb les seves veus, han donat vida a les tretze cançons escrites i composades per Clara Peya.

  • Hi col·laboren Silvia Pérez Cruz, Leo Rizzi, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Ferran Palau, Ede, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle.
08:08

Clara Ponsatí ha viatjat cap a Brussel·les aquest dimecres, segons ha avançat RAC1.

  • L'exconsellera i eurodiputada ha anat a l'aeroport del Prat a primera hora del matí per dirigir-se al ple de l'Eurocambra.
  • Ponsatí va ser detinguda aquest dimarts, va declarar davant del jutge i finalment va ser posada en llibertat en tornar a Catalunya sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l'exili.