En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:05

Zoo. Mor el Xebo, un dels animals més estimats i longeus del zoo de Barcelona. 

  • El goril·la, que ha viscut més de 28 anys a la capital catalana, és una de les espècies que es troben en perill crític d'extinció. 
19:15

Tribunals. Una amiga de la denunciant de l'agressió sexual de Dani Alves ha declarat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona que des del moment que les va conèixer el brasiler va tenir una actitud "bavosa". 

  • La víctima, que ha declarat a porta tancada, ha ratificat els fets denunciats, segons fonts presents a la declaració.
18:40

Opositores per al cos de Bombers de la Generalitat han fet arribar una carta anònima al Departament d’Interior per denunciar diverses situacions irregulars durant el procés d’oposicions. 

  • Denuncien que durant la prova d’electrocardiograma els van fer treure els sostenidors, una mesura d’entrada innecessària. 
18:05

Tribunals. El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha demanat a la Guàrdia Civil i a la policia suïssa que localitzin el diputat d'ERC Ruben Wagensberg. 

  • El diputat republicà i secretari de la mesa del Parlament de Catalunya va marxar a Suïssa per la pressió de la justícia espanyola pel cas Tsunami Democràtic. 
17:15

Successos. L'Audiència Nacional ha dictat presó provisional i sense fiança per a Rachid Haddadi, un home de 49 anys que la Policia Nacional ha detingut a Terrassa acusat de cremar viva la seva dona davant els dos fills menors el 2017 al Marroc.

16:25

Sequera. El govern espanyol i la Generalitat acorden el pla que permetria portar aigua des de la dessalinitzadora de Sagunt (València) fins a Catalunya.

  • El cost de producció de l’aigua dessalada l’assumirà l’Estat, mentre que el transport en vaixell i la descàrrega anirà a càrrec del Govern.
  • La mesura es podria activar a partir del mes de juny i permetria transportar, com a mínim, un vaixell al dia, carregat amb fins a 20.000 metres cúbics d’aigua. 
16:00

L'atleta català David Pérez Bruque, habitual competidor en proves de velocitat al Club Atlètic Manresa, ha mort a causa d'una leucèmia aquest dilluns amb tan sols 18 anys. 

15:40

Exili. La mà dreta de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha estat operat per una hemorràgia cerebral provocada per un aneurisma que va patir la setmana passada. 

15:00

Enquesta. El CIS apunta que el PP podria perdre la majoria absoluta a Galícia en les pròximes eleccions. 

  • Els comicis se celebren el diumenge 18 de febrer de 2024.
14:05

Medi ambient. Els contraris al parc eòlic marí denuncien la presència d'un vaixell de prospeccions a la zona del golf de Roses. 

13:10

Política. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha reclamat aquest dilluns que el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, aclareixi al Congrés si va pressionar el fiscal del Tribunal Suprem perquè no demani investigar l'expresident català Carles Puigdemont per terrorisme a la causa de 'Tsunami Democràtic'. 

12:25

Tribunals. Dani Alves declararà dimecres, l'últim dia del judici. 

  • L'exblaugrana està acusat de violar una noia en una discoteca de Barcelona el 31 de desembre de 2022. 
  • El brasiler s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per agressió sexual i una indemnització de 150.000 euros. 
11:31

Mobilitat. Els agricultors han tallat aquest dilluns el trànsit entre les autovies E-80 i la N-620, que uneixen Espanya i Portugal a la frontera de Vilar Formoso i Fuentes de Oñoro (Salamanca), per reivindicar unes millores al sector. 

11:05

Grammys 2024. La cantant nord-americana Taylor Swift fa història a la 66a edició dels premis musicals i s'emporta, per quart cop, el premi a millor àlbum de l'any. 

10:15

Amnistia. El fiscal del Tribunal Suprem, Álvaro Redondo, s'oposa a obrir una investigació contra Carles Puigdemont per possibles delictes de terrorisme a la causa de Tsunami Democràtic. 

  • El fiscal ha redactat un informe on apunta que no existeixen indicis suficients contra el líder de Junts. A més, apunta que els fets que investiga García Castellón corresponen a desordres públics greus i no terrorisme. 
09:35

Tribunals. Comença el judici a l'exfutbolista del Barça Dani Alves per la presumpta agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 31 de desembre de 2022. 

  • El brasiler s’enfronta a una possible pena de 12 anys de presó per agressió sexual i a una indemnització de 150.000 euros, que ja ha pagat, deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. Alves està en presó preventiva des de fa més d’un any.
09:00

Temps. Dilluns amb ambient assolellat i alguns núvols alts amb boira al pla de Lleida. 

  • Les temperatures es mantenen estables arreu del país.