Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Agressió sexual

Sense pacte entre les parts: el judici contra Dani Alves a Barcelona

Actualitzat: Dilluns, 5 de febrer de 2024. 15:12
Temps de lectura: 3 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

Aquest dilluns ha començat el judici contra l'exjugador del F.C. Barcelona Dani Alves per la presumpta violació a una noia a la discoteca Sutton el 31 de desembre de 2022. 

Per què és important? El brasiler s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per agressió sexual, una indemnització de 150.000 euros, deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. 

Situació actual: El judici contra l'exblaugrana ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona davant d'un gran desplegament de seguretat. Alves, que porta en presó preventiva des de fa més d'un any, ha arribat des de la presó de Brians 1 als tribunals amb una furgoneta dels Mossos d'Esquadra.

  • Alves, vestit amb camisa blanca i texans, ha entrat a la sala del tribunal sense que la premsa l'hagi pogut gravar. Un cop assegut al banc dels acusats, la premsa gràfica ha pogut fer-li fotos. 

En detall: El judici ha arrancat un cop les parts no han arribat a cap acord. Passades les 10:00 del matí, s'ha donat per iniciat el judici. 

  • Un cop resoltes les qüestions prèvies, la sala ha acceptat que Alves declari al final del judici, el dimecres. 
  • La víctima declararà a porta tancada, protegida per una mampara i amb la imatge i el so distorsionats per evitar que se la pugui identificar en el cas que hi hagi filtracions. 
  • A més, quan declari la denunciant estarà separada d'Alves per evitar que hi hagi contacte visual entre ells.
  • A l'Audiència Nacional hi ha més de 270 periodistes acreditats que segueixen el judici a través d'una pantalla en una altra sala de l'edifici. Els periodistes no poden publicar, en cap cas, ni imatges ni talls de veu del judici.

Com serà el judici? Tot i això, el judici només serà a porta tancada quan declari la víctima. La resta serà a porta oberta, però no podrà ni gravar-se ni emetre als mitjans de comunicació.

  • El tribunal també ha ordenat que totes les persones que intervinguin al judici -Alves, advocats, testimonis i perits- es refereixin a la víctima com "la denunciant" sense dir el seu nom ni cognoms.

D'on venim: Alves està acusat de violar una jova a la discoteca barcelonina Sutton la matinada del 31 de desembre de 2022. Segons la víctima, Alves la va forçar a entrar al lavabo i la va agredir sexualment amb violència. 

  • Per la seva banda, l'exblaugrana ha canviat de testimoni en cinc ocasions i assegura que les relacions sexuals que va mantenir amb la denunciant van ser consentides. En l'última versió dels fets, Alves ha assegurat que anava begut, i per això no era conscient del que feia.