La Jungla
Dani Alves amb la seva mare, Maria Lucia Alves
Foto: Dani Alves amb la seva mare, Maria Lucia Alves | Instagram
Famosos

La mare d'Alves destapa la identitat de la víctima amb nom i fotos: el delicte al qual s'enfronta

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 4 de gener de 2024. 13:39
Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves amb la seva mare, Maria Lucia Alves
Foto: Dani Alves amb la seva mare, Maria Lucia Alves | Instagram

Maria Lucia Alves, la mare de l'exfutbolista Dani Alves, podria enfrontar-se a diversos delictes després d'haver fet pública la identitat de la víctima del seu fill en les últimes hores.

Què en sabem? A través de les xarxes socials, Maria Lucia Alves ha compartit dades privades com el nom complet, fotografies i vídeos de la jove que va ser presumptament violada per Dani Alves a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre de 2022.

En detall: La filtració de dades per part de Maria Lucia Alves pot constituir un delicte de revelació de secrets, que en aquest cas vulnera el dret a la intimitat de la víctima, tal com ha apuntat l'advocada Carla Vall, consultada per Principal.

A més, ja hi ha jurisprudència sobre casos similars anteriors, com el conegut com el cas Iveco per la filtració d'un vídeo sexual d'una treballadora, o la difusió de dades de les víctimes de La Manada i dels tres exfutbolistes de l'Arandina.

D'altra banda, la LOGILS —coneguda com la Llei del Només sí és sí—  preveu en el seu articulat una menció expressa sobre situacions d'aquest tipus tant a nivell de delicte com a nivell de protecció de dades.

Reacció: Segons avança El País, l'advocada de la víctima presentarà denúncia als jutjats de Barcelona per la difusió de dades personals de la seva clienta. La demanda va contra totes les persones que hagin publicat el vídeo, perquè atempta contra la intimitat de la jove, que en les últimes hores ha començat a rebre amenaces a les xarxes socials.

Per acabar: El judici a Dani Alves començarà el pròxim 5 de febrer a l'Audiència de Barcelona. L'exfutbolista està acusat d'agredir sexualment a una jove a la discoteca Sutton la nit del 30 de desembre de 2022, uns fets pels quals s'enfronta a una demanda de nou anys de presó per part de la Fiscalia i 12 anys de presó per part de l'acusació particular.