En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

Temps. La nuvolositat augmentarà i entre aquesta nit i demà trobarem alguns plugims que deixaran quantitats minses de precipitació.

19:01

Compareixença. El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, compareix en roda de premsa després de la reunió amb les organitzacions professionals agràries Asaja, COAG i UPA. 

19:00

Cultura. El Museu Picasso centrarà la temporada del 2024 en "la relació vital" del pintor amb Catalunya i els seus paisatges. Ho farà deixant enrere l'any en què l'equipament ha situat Barcelona "al centre de la commemoració internacional del 50è aniversari de la mort de Picasso", i que ha congregat un total 1.047.000 visitants.

18:10

Ja ha començat la reunió entre organitzacions d'agricultors i el ministre d'Agricultura, Luis Planas. 

  • La tractorada prèvia a les portes del ministeri ha afegit tensió a la trobada d'aquest dijous.
18:00

Maltractament animal. La fundació animalista FAADA ha aconseguit alliberar un mico caputxí que va estar durant gairebé 35 anys engabiat en un pis de Barcelona. El mico, de nom Linito, vivia en un pis de Barcelona amb la seva propietària, una senyora de 80 anys que no podia fer-se'n càrrec i que el va comprar fa més de 35 anys per 45.000 pessetes, uns 270 euros.

18:00

Maltractament animal. La fundació animalista FAADA ha aconseguit alliberar un mico caputxí que va estar durant gairebé 35 anys engabiat en un pis de Barcelona. El mico, de nom Linito, vivia en un pis de Barcelona amb la seva propietària, una senyora de 80 anys que no podia fer-se'n càrrec i que el va comprar fa més de 35 anys per 45.000 pessetes, uns 270 euros.

17:00

Política. La vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha reclamat al PSOE en el marc de la negociació per als Pressupostos del 2024 acabar amb les "injustícies fiscals" com l'exempció de l'IVA que tenen l'educació i la sanitat privada.

16:10

Cultura. El duet mataroní The Tyets, amb 5 nominacions (millor artista, millor disc de música urbana, millor cançó 'Coti x coti', millor videoclip, millor directe), i Mushka, amb quatre (millor artista revelació, millor cançó ‘No m’estima +’, millor videoclip, millor disc de música urbana) lideren les nominacions per votació popular dels XXVI Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana 2024.

15:20

Tribunals. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat la demanda de l'advocat José María Fuster-Fabra contra Espanya pel cas contra els Mossos per seguiments a personalitats unionistes durant el 'procés'. En una decisió publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Estrasburg ha avalat l’actuació dels Mossos. Constata que els informes dels Mossos “estaven relacionats amb la possible comissió d’un delicte” i que “era competència” de la policia catalana investigar.

14:30

Temps. Cel molt ennuvolat per núvols alts i mitjans en general i per núvols baixos al litoral i del prelitoral. Al final del dia podrien arribar precipitacions febles a l'oest del país.

13:25

Amnistia. El conseller Drets Socials, Carles Campuzano, ha apuntat que el govern espanyol resoldrà a través d'indults la situació de les persones que puguin quedar fora de l'amnistia. "Això ho sap tothom", ha assegurat en una entrevista a RTVE. D'altra banda, ha criticat Junts per no votar a favor de la llei i bloquejar-la al Congrés. "Em sembla una irresponsabilitat i molt poc respectuós per al centenar de persones que podrien sortir beneficiats".

12:15

Agricultura. Un alto cargo del Ministerio de Agricultura y el delegado del Gobierno en Catalunya, Carlos Prieto, se reunirán el próximo 23 de febrero en Barcelona con el sindicato de agricultores Unió de Pagesos (UP) para abordar la situación del sector agrario.

11:40

Successos. L'home acusat de matar els tres germans de Morata de Tajuña (Madrid) ha assassinat al seu company de cel·la a la presó d'Estremera. 

11:18

Mobilitat. Un robatori de cable de coure que afecta la senyalització entre Tarragona i Barcelona està afectant des de primera hora del matí els trens de les línies R15 i R16 de Rodalies.

10:50

Sequera. Efectius del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) estan realitzant aquests dies uns treballs d’emergència per retirar els arbres secs que s’han localitzat a la finca de Can Colomer a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). Ho fan perquè el Departament d'Acció Climàtica va detectar en aquesta zona exemplars d'arbres morts a causa de la sequera acumulada dels últims tres anys.

10:15

Badalona. Els veïns de l'edifici que es va esfondrar a Badalona no podran tornar als seus pisos fins que es facin obres per reforçar el sostre dels habitatges afectats. 

09:35

Economia. La inflació a Catalunya inicia l’any amb un repunt del 3,3% per la retirada dels ajuts a l’electricitat i els aliments pugen un 7%. 

09:00

Temps. Cel amb núvols arreu del territori. Podria ploure a final de la jornada a l'oest del país. Les temperatures baixen lleugerament.