En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:50

L'Hospital Sant Pau de Barcelona és el “primer” a Europa a implantar marcapassos més petits que els utilitzats fins ara. Duren un 40% més que els anteriors, per la qual cosa 8 de cada 10 pacients no necessiten un recanvi durant la resta de la vida.

20:20

El Tribunal Suprem ha anul·lat el traspàs de les competències de trànsit de la Guàrdia Civil a la Policia Foral de Navarra. El govern espanyol el va aprovar a través d'un reial decret i calia haver-ho fet a través d'una norma amb rang de llei, argumenten els magistrats a la sentència.

19:30

Unió Europea. Per honorar la memòria de l'opositor rus Alekséi Navalni, el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, ha proposat aquest dilluns als governs europeus rebatejar el règim amb què compta la UE des del 2020 per castigar violacions contra els drets humans i abusos a tot el món com a "Règim Navalni". 

18:55

Salut. La companyia Mondelez International ha emès un comunicat per avisar als consumidors de la retirada "de manera preventiva" d'un lot de productes d'una de les seves marques. El producte afectat és una barreta Milka Oreo Choco de 37 grams per unitat. El número de lot de xocolata afectat és el OSK0934422, el codi de barres és el 7622210718693 i la data de consum preferent és el dijous 1 d'agost de 2024.

18:05

Eleccions. El PSOE desvincula l'amnistia dels mals resultats que ha obtingut a les eleccions gallegues. Segons la portaveu del PSOE, Eshter Peña, els ciutadans han votat amb un fort component "territorial" i no pensant en les claus de la política espanyola. 

17:20

Independentisme. Carles Puigdemont, reelegit president del Consell de la República. 

  • El líder de Junts continuarà sent el president de l'organisme després d'obtenir més del 90% dels vots. 
16:30

Successos. Un jove de 14 anys ha mort a Getafe (Madrid) després d'ingerir una llauna d'una beguda energètica que contenia dos grams de la coneguda com a "cocaïna rosa". 

  • Un grup de joves hauria introduït la droga a la beguda sense que la víctima se n'adonés. 
16:05

🔴 ÚLTIMA HORA | Acord entre el PSC i ERC per al pressupost del 2024 a Barcelona. Els republicans han signat aquesta tarda un acord pressupostari amb el govern de Jaume Collboni (PSC) que assegura el suport d’Esquerra al primer tràmit dels comptes.

15:15

Política. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha convidat Pedro Sánchez a dimitir: "El PSOE només governa amb àmplia majoria allà on se situa a l'extraradi; un polític normal dimitiria aquest mateix matí." 

14:05

Internacional. Tres dies després que es fes pública la mort de l'opositor rus, Kira Yarmish, advocada de Navalni, ha denunciat que les autoritats russes han tornat a negar-se que la seva família tingui accés al cadàver.

  • També alerten que les mateixes autoritats han prorrogat el període d'investigació sobre les causes de la mort de Navalni.
13:30

Successos. Els Mossos d'Esquadra desmantellen una banda criminal dedicada a robar a domicilis de l'àrea de Barcelona. 

12:40

Vandalisme. Aquest 2023 les pintades de grafitis als trens de Rodalies van costar 11,6 milions d'euros a la ciutadania de Catalunya, és a dir, 32.500 euros cada dia.

12:00

La Policia Nacional porta a terme aquest dilluns al matí un operatiu contra la salut pública amb onze entrades i escorcolls en diversos municipis, la majoria a la comarca del Vallès Oriental, segons ha avançat ‘Elcaso’.

11:05

Amnistia. El PSOE demana a la Mesa del Congrés que ampliï el termini per votar un nou dictamen de la llei d’amnistia, que acabava aquest dimecres.

  • Els socialistes van registrar la petició aquest dissabte amb l’objectiu d’aconseguir més temps per negociar amb Junts un nou text que permeti el vot afirmatiu a la normativa.
10:15

Eleccions. El PP de Galícia arrasa i aconsegueix la seva cinquena majoria absoluta. El BNG treu bons resultats i millora en sis diputats. El PSOE s'enfonsa i baixa dels 10 diputats. Sumar, Vox i Podemos queden fora del parlament. 

09:35

Rodalies. La circulació dels trens de l'R3 està interrompuda entre Parets i les Franqueses aquest dilluns des de l'inici del servei per un robatori de cable de catenària. Des de Renfe asseguren que s'està treballant en el transport alternatiu en autobús, però que la falta de disponibilitat de vehicles i conductors impedeix donar un bon servei.

09:00

Temps. Jornada amb núvols a primera hora del matí. La resta del dia sol i temperatures estables.