En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Acord pels pressupostos de la Generalitat

Palau de la Generalitat

Acord pels pressupostos de la Generalitat

Temps de lectura: 1 minut

20:20

Pressupostos. Junts denuncia un "intercanvi de cromos" entre els pressupostos de la Generalitat i els de l'Ajuntament i l'Estat. Així ho ha lamentat la portaveu del grup al Parlament, Mònica Sales, que ha acusat el PSC de ser "el còmplice necessari que aboca el Govern a continuar amb el seu actual desori, amb la seva mala gestió i el seu rumb erràtic".

19:30

Congrés. El govern espanyol ha donat llum verda al projecte de llei de famílies, que havia quedat aturat al Congrés arran de la convocatòria d'eleccions. El ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy, ha portat al consell de ministres el mateix text que va impulsar Ione Belarra la legislatura passada.

18:45

El Sindicat de Llogateres ha alertat aquest dimarts al matí que el nou índex de preus dels lloguers només serà efectiu “si la gent es planta i no accepta cap pujada de preu durant els propers 15 dies“. El portaveu de l’entitat, Enric Aragonès, ha remarcat que el més important de la nova regulació és que els augments de preu quedaran totalment prohibits, però ha avisat que “les immobiliàries i els rendistes intentaran colar totes les pujades possibles” abans que no entri en vigor la llei.

18:00

Pressupostos. El Govern també vol segellar un acord pels comptes catalans amb Junts i comuns. 

  • La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, assegura que les negociacions "estan vives" amb les dues formacions. 
17:03

Medi ambient. El Parlament Europeu aprova la llei de restauració de la natura malgrat l'oposició del PPE i l'extrema dreta. La llei obliga a protegir com a mínim el 20 % dels ecosistemes abans del 2030 i que el 2050 ja ho estiguin tots.

16:20

Cas Koldo. El diputat del PSOE i exministre de Transports José Luis Ábalos mantindrà la seva acta de diputat al Congrés, i per tant desafia a l'executiva socialista que li havia exigit que hi renunciés. 

15:30

Incendi a València. El Govern començarà a revisar divendres si Catalunya té edificis com el calcinat de València. 

15:07

ÚLTIMA HORA. Ábalos desafia el PSOE, es nega a lliurar l'acta de diputat pel 'cas Koldo' i anuncia que passarà al Grup Mixt: "Si renunciés ara, una setmana després, s'interpretaria com un signe de culpabilitat, que no assumeixo". 

15:00

Lloguer. L'entrada en vigor de la regulació del preu del lloguer a l'Estat ha de ser "imminent", però des del Govern denuncien que el topall que el govern espanyol vol definir no ajudarà a abaixar els preus. La consellera de Territori, Ester Capella, ha lamentat aquest dilluns que el govern espanyol finalment opti per aplicar un índex de preus del lloguer "homogeni" a tot l'Estat i es desmarqui de la fórmula catalana.

14:15

Terratrèmol. Registren un terratrèmol de magnitud 3,3 que ha sacsejat Lleida.

13:00

Congrés. El PSOE expulsarà al diputat José Luis Ábalos al Grup Mixt si no entrega la seva acta de diputat després que una investigació judicial relacioni al seu exassessor Koldo García a una trama de corrupció. 

12:05

Violència sexual. Tres dones més han acusat el director de cinema Carlos Vermut de violència sexual. Es tracta d'una artista, una gestora cultural i una actriu, que se sumen a les altres tres dones —una estudiant de cinema, una empleada d'una de les produccions i una treballadora del sector cultural— que han acusat el cineasta pel mateix motiu.

11:10

Successos. La Policia Nacional deté a Madrid a dos youtubers amb milers de seguidors per haver agredit sexualment a quatre menors després de drogar-les. 

10:25

Temps. Avui comencem la jornada amb un ambient més fred arreu del país, tret de punts dels dos extrems del territori on bufa el vent i la temperatura ha pujat lleugerament.

10:00

Pressupostos. El Govern aprovarà demà els pressupostos del 2024 en un Consell Executiu extraordinari.

09:30

Manifestació pagesia. L'AP-7 està tallada en tots dos sentits a l'altura de Pontós, a l'Alt Empordà, des de poc més de la mitjanit. En sentit sud, es desvien els vehicles per la sortida 4; i en sentit nord, per la sortida 5.

09:00

Generalitat. Acord entre ERC i el PSC per tancar els pressupostos del 2024. 

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el primer secretari del PSC i cap de l'oposició, Salvador Illa, signaran l'acord a les 16:00 al Palau de la Generalitat.