En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:45

Futbol. Després de les proves mèdiques d'aquest matí, el Barça ha comunicat que De Jong té un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret, mentre que Pedri té una lesió al recte femoral de la cuixa dreta. 

20:00

Amnistia. El Tribunal Suprem ha confirmat el rebuig a la querella de Vox contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per l'actuació policial en les protestes contra l'amnistia davant la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. Recalca que no hi ha proves que ordenés una actuació agressiva.

19:35

Tribunals. Brussel·les imposa una multa de 1.800 milions a Apple per abús de posició dominant a les apps de música.

18:20

Congrés. La llei d'amnistia se sotmetrà a un nou examen al Congrés dels Diputats aquest dijous a les 11:00. El president de la Comissió de justícia, el socialista Lucas Ayala, ha convocat els grups parlamentaris a aquesta hora per debatre i votar de nou el dictamen de la comissió.

  • Perquè prosperi, el text necessita l'aval de totes les formacions que han donat suport a la seva tramitació, inclòs Junts, que ha mantingut negociacions discretes amb el PSOE en les últimes setmanes per trobar un acord.
  • Si la comissió de Justícia dona el seu vistiplau al dictamen, la llei arribarà al ple del Congrés la setmana que ve, on –si hi ha acord- podria quedar definitivament aprovada a la cambra baixa i s'enviaria al Senat.
17:15

Televisió. La 33a edició de La Marató de 3Cat tindrà lloc el diumenge 15 de desembre i es dedicarà a les malalties respiratòries. Es tracta d'unes patologies que cada vegada tenen més afectació entre la població per factors ambientals, com la contaminació, i socials, com l'increment de l'esperança de vida. 

16:55

Economia. Les accions de la farmacèutica catalana Grifols tornen a caure aquest dilluns més d'un 9%, després de tancar divendres passat amb un augment del 18,35%, en un context marcat per la publicació dels comptes del 2023, que encara no han sigut auditats.

16:10

Eleccions europees. Jaume Asens serà el candidat dels comuns a les pròximes eleccions europees. Asens ha estat l'únic candidat que s'ha presentat a les primàries del partit.

15:05

Estafa a la llei trans. Fins a 37 agents policial de Ceuta es canvien de sexe i passen a ser oficialment dones per obtenir beneficis. 

14:15

Successos. El Departament d’Interior ha obert expedient a sis bombers a qui una companya ha denunciat per presumptament haver tingut conductes d’assetjament, exhibicionisme i masclisme al parc de Sant Celoni, al Vallès Oriental.

13:20

Congrés. La líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, proposa eliminar els indults per corrupció i limitar el nombre d'aforaments.

  • La ministra de Treball ha evitat atacar el PSOE en plena crisi per l'esclat de la trama de corrupció del cas Koldo. 
12:35

Societat. Maria Branyas, la persona més longeva del món, fa 117 anys. La catalana es va convertir en la persona més gran del món l'any 2020. 

11:25

Enquesta. Segons una enquesta d'El Mundo, el PP guanyaria còmodament en unes eleccions a Espanya amb un PSOE a la baixa a causa de l'amnistia i la trama de corrupció del cas Koldo. 

  • El popular Alberto Núñez Feijóo arribaria als 163 diputats, el que propulsa al PP a fregar la majoria absoluta. La pujada dels populars seria de fins a 26 escons. Actualment el PP compta amb 137 diputats. 
10:57

Cas Koldo. El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha registrat un escrit que reclama la dimissió de la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, pel cas mascaretes. A parer del PP, "no va ser víctima" sinó "col·laboradora necessària de l'estafa".

10:35

Salut. A partir d'aquest dilluns 4 de març, ja es poden recollir a les farmàcies els productes menstruals gratis. Cada persona menstruant podrà recollir gratuïtament a la farmàcia una copa menstrual, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de tela.

10:00

Incendi. Tres persones han mort, una d'elles menor d'edat, i 15 més han quedat ferides per inhalació de fum en un incendi aquesta matinada en un habitatge de la Vila Joiosa, a la Marina Baixa (Alacant).

09:35

Economia. L'atur recula en gairebé 700 persones a Catalunya durant el mes de febrer i se situa en 346.373 persones.

  • Després de quatre mesos a l'alça, el total de desocupats ha caigut un 0,2% en comparació amb el gener. Es tracta de la quantitat més baixa en aquest mes des del febrer 2008, quan hi havia 290.912 persones. 
09:00

Temps. Dilluns amb el cel serè arreu del territori. A partir del migdia arribaran nuvolades i les temperatures baixaran lleugerament.