En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Vianants pel carrer d'Enric Granados

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:35

Economia. Ajuda al lloguer de 250 euros per a joves aquest any. T’expliquem els requisits i terminis per demanar-la

20:00

Barcelona. Diverses entitats i associacions de veïns dels entorns de la plaça dels Àngels han reaccionat a la futura reforma de l’espai que aquest dilluns va presentar l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que inclou l’ampliació del MACBA.

19:20

Temps. Avui al vessant nord del Pirineu s'esperen nevades febles a les cotes altes. Demà i dijous fins al vespre no se n'esperen. A partir de llavors sí que arribarà precipitació extensa.

18:45

Llei d'amnistia. La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha assegurat aquest dimecres que l'acord entre el PSOE i Junts per a l'aprovació de la llei d'amnistia "està a prop", i ha insistit que la llei "va entrar impecable al Congrés, i en sortirà impecable, constitucional, d'acord amb el dret europeu i amb un objectiu clar de millorar la convivència". La comissió de Justícia debatrà i votarà aquest dijous el dictamen de la llei.

18:05

Cas Tsunami. El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha demanat a la Policia Nacional que aporti informació sobre l’arribada d’espies russos a Catalunya entre 2014 i 2019. García-Castellón, titular del jutjat central d’instrucció número 6, ha acceptat una petició dels dos policies nacionals que estan personats en el ‘cas Tsunami’.

17:40

Tiroteig. La policia busca a Badalona un home que aquest migdia ha disparat dos trets contra un altre home que sortia del Centre de drogodependències Delta, a la zona Dalt la Vila. Segons informa l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra treballen en aquesta recerca.

17:00

Operació policial. Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes que havien robat l'interior de 14 vehicles a Terrassa (Vallès Occidental). 

16:20

Óscar Puente ha destituït aquest dimarts el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, qui estava al capdavant d'aquest organisme quan es van adquirir 8 milions de mascaretes per 20 milions d'euros en el context del cas Koldo. 

16:05

Tribunals. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha demanat informació a la Policia Nacional sobre l'arribada d'espies russos a Catalunya entre 2014 i 2019. 

15:35

Congrés. La Mesa de la cambra baixa aprova la tramitació de la comissió d'investigació sobre la compra de material sanitari. 

  • Ho fa el mateix dia que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha comparegut per defensar la seva gestió al capdavant de l'executiu de les Illes Balears durant la pandèmia. 
14:15

Política. La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, assegura ara que les causes per corrupció tampoc no poden ser ni amnistiades ni indultades però l'amnistia que impulsen PSOE i Sumar té, entre altres conseqüències, esborrar precisament la corrupció que afecta els independentistes catalans i que es va executar amb el desviament de diners per a fins il·legals.

13:35

Els jutges de Barcelona demanen sis nous jutjats per l'augment de la multireincidència a la ciutat.

  • La jutgessa degana de Barcelona, ​​Cristina Ferrando, ha valorat que és prioritari donar més recursos als tribunals abans que més reformes penals per fer front a la multireincidència.
12:55

Pressupostos Generalitat. En Comú Podem presenta una esmena a la totalitat als comptes de l'executiu de Pere Aragonès i posa en perill la seva aprovació. 

  • Tot i això, els comuns asseguren que podrien retirar l'esmena a l'últim moment. Tot dependrà de les negociacions relacionades amb el macroprojecte del Hard Rock. 
12:05

Successos. Disparen als Mossos d'Esquadra quan es disposaven a entrar en una casa per una operació antidroga a Argentona (Maresme). 

  • Els agents han tirat la porta de l'habitatge a terra per accedir a l'interior. Ha estat en aquest moment que han rebut fins a dos trets.
  • Malgrat la sorpresa del tiroteig, cap dels agents ha resultat ferit gràcies a les armilles antibales de l'uniforme dels equips ARRO dels Mossos. 
11:21

Incendi. Ordenen el confinament de totes les persones properes a un incendi pròxim a uns polígons industrials a Tortosa.

11:20

Els Mossos d'Esquadra ha entrat a la seu de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona. Diversos agents han entrat a les instal·lacions del carrer Sicília de Barcelona aquest matí de dimarts i no han deixat entrar alguns dels treballadors.

11:00

Cas Koldo. Quatre ministeris sabien que José Luis Ábalos i el seu entorn estaven al punt de mira de la Guàrdia Civil abans de les eleccions generals de 23 de juliol. 

  • L'exministre de Transports va ser destituït pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el juliol del 2021. Tot i això, Ábalos va tornar a representar al PSOE a les eleccions del 23-J, com a número dos de la candidatura socialista de València. 
10:45

Successos. La fiscal acusa el conductor que va matar una ciclista a la carretera dels Àngels a Quart (Gironès) el 30 d'octubre del 2021 de fugir "despreocupant-se totalment" de la víctima. L'escrit d'acusació que li demana 8 anys de presó recull que el processat anava sota els efectes de l'alcohol, tenia "minvades les facultats" per conduir i circulava amb excés de velocitat. Per això, no va ser a temps d'esquivar l'impacte.

10:10

Francina Armengol, sobre el cas Koldo: "El PP ha decidit saltar-se totes les fronteres i les línies vermelles possibles. En política no tot s'hi val ni tots els polítics som iguals".

10:05

Francina Armengol, presidenta del Congrés, defensa la seva lluita contra la corrupció després de les acusacions del PP pel cas Koldo: "Com que jo soc així, no deixaré que embrutin el meu nom ni la meva gestió amb res que s'assembli a la corrupció".

09:35

Tribunals. La jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, ha demanat que la ciutat compti a curt termini amb sis nous jutjats per descongestionar les agendes de judicis ràpids, que actualment se celebren a un any vista, cosa que permetria aplicar més sovint l’agreujant de reincidència als furtadors habituals. 

09:00

Temps. Jornada amb el cel ennuvolat arreu del territori amb ruixats puntuals que poden anar acompanyats de tempesta o calamarsa.