En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:20

L'operatiu antidroga del 29 de febrer que va permetre desmantellar un grup dedicat al tràfic de drogues amb seu al Prat de Llobregat es va saldar amb la localització de sis plantacions de marihuana, amb 860 plantes, 7.802 grams de cabdells, 9.150 grams de cocaïna i 18.460 euros en efectiu. El valor total de la droga al mercat il·lícit és de més de 500.000 euros.

19:40

El Govern presentarà dimarts vinent la proposta de "finançament singular" que vol negociar amb l'Estat per recaptar tots els impostos que es paguen a Catalunya i posar fi al dèficit fiscal, segons ha explicat en roda de premsa la portaveu Patrícia Plaja.

19:00

Barcelona. La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha traslladat a l'Ajuntament un decàleg de deures per millorar la ciutat. Entre les peticions hi ha revisar el model actual d'allotjament d'urgència en pensions per a famílies desnonades i mitigar l'ús intensiu de l'espai públic repensant el model turístic.

18:30

Política. Els tres magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que formen part de la comissió de control de les iniciatives legislatives populars (ILP) del Parlament han presentat la seva renúncia.

17:47

ÚLTIMA HORA. La reunió entre Aragonès i Albiach acaba sense acord però el Govern i els comuns s'emplacen a continuar negociant.

  • L’executiu i En Comú Podem mantindran el contacte però creix l'opció que el Parlament retorni els pressupostos al Palau de la Generalitat. 
17:10

Futbol. L'RCD Espanyol ha comunicat avui la destitució del seu tècnic Luis Miguel Ramis. L'empat contra l'Alcorcón la darrera jornada ha estat el detonant per substituir un entrenador. ​​El club substituirà Ramis per l'entrenador del filial, Manolo González.

16:40

Open Arms ha salpat aquest dimarts al matí des de Xipre per portar ajuda humanitària a Gaza, segons ha informat la pròpia ONG. Es tracta d'una missió conjunta amb World Central Kitchen, del xef José Andrés. Les dues organitzacions porten 200 tones de menjar. 

16:00

Senat. El PSOE votarà a favor de la comissió d'investigació sobre el cas Koldo promoguda pel PP al Senat. Els seus vots no són necessaris perquè tiri endavant perquè els populars hi tenen majoria absoluta. Els socialistes han reclamat sense èxit que s'ampliï a tots els contractes durant la pandèmia.

15:30

Cas Koldo. Alberto Núñez Feijóo continua la seva ofensiva contra el president espanyol Pedro Sánchez pel cas Koldo. Ara, el líder dels populars ha demanat reobrir el 'cas Delcy' i acusa Sánchez de "conflicte d’interessos" per la relació de la seva dona amb Air Europa.

15:00

La Generalitat de Catalunya assumirà el premi Guillem Agulló després que les Corts Valencianes, encapçalades per PP i Vox, hagin eliminat el premi contra delictes d'odi. 

  • L'executiu català ha acordat amb la família Agulló i els impulsors del premi per continuar amb el reconeixement dels delictes d'odi. Si en un futur les Corts Valencianes el vol atorgar de nou, la Generalitat el cedirà. 
14:49

Generalitat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, tenen prevista una reunió aquesta tarda al Palau de la Generalitat per intentar desencallar els pressupostos del 2024.

  • Les negociacions entren en temps de descompte, ja que en 24 hores es votaran al Parlament les esmenes a la totalitat i el Hard Rock continua sent el principal obstacle. 
14:41

Pressupostos. El president Aragonès i la líder dels Comuns, Jéssica Albiach, es reuniran aquesta tarda per mirar de desbloquejar la negociació dels pressupostos.

14:41

Pressupostos. El president Aragonès i la líder dels Comuns, Jéssica Albiach, es reuniran aquesta tarda per mirar de desbloquejar la negociació dels pressupostos.

14:00

Llei d'amnistia. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) debatrà i votarà en ple el 21 de març l'informe sobre la llei d'amnistia que li va demanar el Senat. Els vocals tindran sobre la taula dues propostes. D'una banda la del conservador Wenceslao Olea, que considera que l'amnistia és "inconstitucional" i vulnera la separació de poders, i de l'altra la de la progressista Mar Cabrejas, que creu que l'amnistia és "excepcional" però legal. Previsiblement el sector conservador, majoritari al CGPJ, donarà suport al text de Wenceslao Olea.

13:25

Sanció. El Govern de la Generalitat ha multat amb 10.001 euros a l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per unes declaracions sobre immigració a un programa de 8tv. 

12:35

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, es convertirà oficialment en la número 2 de Salvador Illa en la nova executiva que proposarà el líder dels socialistes catalans al congrés d'aquesta setmana, segons ha avançat El Periódico.

12:00

Independentisme. L'Audiència Provincial de Barcelona ha rebutjat el recurs presentat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) contra la sentència que els va obligar a tancar el web de la seva campanya 'Consum estratègic'.

11:10

Mobilitat. Els sindicats UGT i CCOO han convocat el personal d'estacions, interventors i del centre de gestió a una vaga de 23 hores a Rodalies el divendres 15 de març. Estan convocats a la vaga els més de 400 interventors i empleats de 5:00 a 23:00 i també els del centre de gestió, on l’aturada es dividirà en tres torns: de mitjanit fins a les 6:00, de les 6:00 a les 14:00 i, el torn de tarda, de les 14:00 a les 22:00.

10:25

Madrid. La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, hauria defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

  • La Fiscalia de Madrid ha presentat una denúncia contra l'empresari després d'una investigació de l'Agència Tributària. 
09:40

Sequera. Els embassaments de les conques internes ja han superat la barrera del 15% aquest dimarts gràcies a les pluges. En concret, les reserves se situen en el 15,04%, xifra que no es veia des de mitjan febrer.

09:00

Temps. Jornada amb ambient assolellat amb alguns núvols a diferents punts del territori. La temperatura es manté estable.