En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

La Guàrdia Civil escorcolla onze domicilis i les seus d’entitats públiques i privades, entre les quals la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ​​en una investigació per corrupció i emblanquiment de capitals.

  • Entre els domicilis escorcollats hi ha el de l’ex-president de la federació Luis Rubiales a Granada, però no ha estat detingut tot i que és encausat. Segons la SER i el Mundo, que citen fonts policíaques, la Guàrdia Civil volia detenir-lo, però no ho ha pogut fer perquè és a la República Dominicana.
19:20

Dani Alves podrà sortir de la presó si paga un milió d'euros. Això ho ha decidit aquest migdia l'Audiència de Barcelona després de la vista que es va celebrar ahir dimarts. Segons ha avançat La Vanguardia, l'exfutbolista ha recorregut al pare del també jugador de futbol, Neymar, per pagar la fiança i sortir de la presó aquest mateix dimecres.

18:15

Economies. El departament d’Empresa i Treball destina un total de 23 milions d’euros a projectes d’inversions productives un 130% més respecte als 10 milions que inicialment es van pressupostar a la convocatòria de l’any 2023.

17:45

Crisi a les presons. Els funcionaris de presons han decidit mantenir les protestes després de la reunió que han mantingut aquest dimecres al migdia amb la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà. Segons els representants sindicals, la Generalitat està "enrocada" i ara mateix no preveu cap dimissió perquè hi ha una "investigació oberta".

  • De tota manera, fonts del departament de Presidència, que encapçala Vilagrà, han dit després que no descarten que hi hagi cessaments, però que en tot cas seran quan s'hagi completat la investigació sobre l'assassinat de la cuinera
17:00

Salut. El sector de la salut, amb 20.334 milions d'euros i 369.000 treballadors, és el tercer a Catalunya amb valor afegit, segons un informe del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya. L'estudi té en compte tant l'atenció sanitària com totes aquelles activitats econòmiques associades.

16:25

Barcelona. Nova demanda per l'amiant del metro de Barcelona. Després d'aconseguir una sentència pionera que reconeix la incapacitat permanent d'un treballador per l'exposició a aquest material tòxic, ara l'afectat, Rafael Rubio, ha demandat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per danys i perjudicis.

15:50

Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l'Estat. Segons han informat els mossos, el balanç final dels detinguts és de divuit persones. Els agents han fet registres a vuit domicilis de Manlleu i un a Roda de Ter.

15:05

Eleccions 12-M. La coordinadora dels comuns, Jéssica Albiach, ha fet oficial la seva candidatura a les primàries del partit per liderar la candidatura del 12-M. En un acte a Montcada i Reixac i acompanyada de l'exalcaldessa Laura Campos, Albiach ha estès la mà a la nova direcció de Podem Catalunya per concórrer plegats, deixant la pilota a la seva teulada: "Nosaltres tenim clar que l'adversari és a l'altre cantó de la pancarta, nosaltres hi estem oberts", ha assegurat.

14:30

Violència masclista. El nombre de víctimes per violència de gènere va augmentar un 10,30% aquest 2023 respecte a l'any anterior, unes xifres que creixen de manera ininterrompuda des del 2013 i que suposen unes 533 dones víctimes cada dia. 

13:15

Successos. Continua la inseguretat als centres penitenciaris del territori. Ara, quatre funcionaris han estat ferits a la presó de Ponent, a Lleida, per un enfrontament entre reclusos. 

12:20

Actualització. Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l'estat. Els agents han fet registres a vuit domicilis de Manlleu i un a Roda de Ter i hi ha hagut almenys una desena de detinguts.

11:57

Manifestació. Els funcionaris de presons protesten a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir a Pere Aragonès la destitució immediata de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart.

11:37

ÚLTIMA HORA. L'Audiència de Barcelona ha acordat llibertat provisional per a Dani Alves sota una fiança d'un milió d'euros. 

11:35

ÚLTIMA HORA. L'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, ha mort aquest dilluns, 18 de març, a l'edat de 88 anys. El seu advocat, Xavier Melero, ho ha confirmat a El món a RAC1. 

11:00

Pressupostos estatals. Pedro Sánchez ha defensat que amb el PSOE a la Moncloa hi ha "inversió rècord" a Catalunya. El president del govern espanyol ha respost així a la crítica de Miriam Nogueras (Junts), que ha opinat que "no té cap projecte per a Catalunya" i per això ha renunciat a presentar uns pressupostos espanyols.

10:25

Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l'Estat. Els agents estan fent vuit registres domiciliaris a Manlleu i una a Roda de Ter. En un dels domicilis, al carrer Montserrat de Manlleu, s'han practicat tres detencions, una de les quals a una menor d'edat.

10:00

Economies. Espanya tancarà el 2023 amb un dèficit públic dues dècimes per sota de l'objectiu que havia fixat el govern espanyol. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat a la sessió de control al Congrés d'aquest dimecres que se situarà en el 3,7% quan la previsió era del 3,9%.

09:25

Successos. Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat a primera hora d'aquest dimecres un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona. Les persones intervingudes estan sent investigades per més de mil estafes bancàries arreu de l'Estat.

09:01

El temps per aquest dimecres.