Societat
Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume
Foto: Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume | Principal
Presons

Funcionaris de presons mantenen protestes i no negociaran amb el Govern si no hi ha dimissions

Temps de lectura: 1 minut
Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume
Foto: Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume | Principal

Els funcionaris de presons han decidit mantenir les protestes després de la reunió que han mantingut aquest dimecres al migdia amb la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà. 

Per què és important? Centenars de funcionaris penitenciaris catalans s'han manifestat durant la darrera setmana després de l'assassinat d'una treballadora a la presó de Mas d'Enric a mans d'un reclús. Han denunciat la "manca de seguretat" que pateixen i han exigit la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart.

Què diuen? La concentració d'aquest dimecres ha coincidit amb una reunió dels representants sindicals amb Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern, de la qual han sortit decebuts i convocant a més mobilitzacions per aquest dijous.

  • Segons els representants sindicals, la Generalitat està "enrocada" i ara mateix no preveu cap dimissió perquè hi ha una "investigació oberta".
  • De tota manera, fonts del departament de Presidència, que encapçala Vilagrà, han dit després que no descarten que hi hagi cessaments, però que en tot cas seran quan s'hagi completat la investigació sobre l'assassinat de la cuinera.

Què esperar? La següent mobilització dels sindicats serà aquest dijous a les portes del Parlament a partir de les 8:00.

  • Està previst que hi comparegui la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, per donar explicacions sobre la situació actual a les presons.