En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Three Marks Coffee

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:25

El primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor d'Urbanisme, Eduard Sanz, ha reiterat aquest dimecres la petició d’ajuda a la Generalitat per reallotjar els veïns de l’edifici El Barco. En una atenció als mitjans ha lamentat que tres dies després que es desallotgés l’edifici ningú del Govern s’ha posat en contacte amb ells per interessar-se per la situació dels afectats.

20:00

Llibertat provisional amb retirada de passaport per al mosso d'esquadra detingut a Lleida. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir aquest dimarts un home en una operació policial contra el blanqueig de capitals a Lleida que s'ha dut a terme aquest dimarts en una casa del carrer Magí Morera.

  • Segons fonts properes al cas, el detingut és mosso d'esquadra i va ser testimoni protegit en la causa de l'1-O i va declarar que els Mossos tenien ordres de controlar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
19:20

Badalona. Els veïns del número 5 del carrer Canigó de Badalona, desallotjats el 21 de febrer per la proximitat al bloc esfondrat, ja poden tornar a casa seva, un cop s'ha reforçat l'apuntalament de l'edifici. De les 20 famílies afectades, n'hi ha dues que hauran d'esperar fins que no es reforci el sostre.

18:45

Cas Rubiales. La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Luis Rubiales, per delictes d'agressió sexual i coaccions, pel petó forçat a Jenni Hermoso després de la final del Mundial l'agost passat a Sydney (Austràlia).

18:00

El director de la presó Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), Paco Romero, serà rellevat de la direcció de l’equipament després de posar a disposició el seu càrrec just després de la mort, fa dues setmanes, d’una cuinera del centre a mans d’un reclús. Es tracta del primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després d’aquest crim, que va acabar d’encendre els ànims dels funcionaris dels centres penitenciaris.

17:15

Eleccions 12-M. Junts+Puigdemont per Catalunya serà el nom de la candidatura encapçalada Carles Puigdemont. 

16:20

El Servei Català de Trànsit (SCT) habilitarà "per primer cop" dos carrils addicionals a l'autopista AP-7 durant l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa.

  • Aquests dos carrils addicionals estaran ubicats dijous de Montornès del Vallès (Barcelona) fins a Sils (Girona), per desplaçar-se fins a Girona i la Costa Brava, i dijous i divendres al sud de l'autopista, de Martorell ( Barcelona) fins a l'AP-2 per desplaçar-se fins a Tarragona.

15:45

Salut. De gener a març d'aquest 2024 ja s’han detectat 337 casos de tos ferina, una xifra que multiplica per cinc les dades de tot el 2023, quan es van identificar 67 infeccions.

14:55

Temps. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perill alt per mal estat de la mar a gran part del litoral de Catalunya. El servei ha situat l'alerta de perill en el nivell 4 sobre 6.

14:15

Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van detenir dimarts sis homes d’edats compreses entre els 20 i 40 anys com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, robatori amb violència, tinença il·lícita d’armes, lesions i danys. La investigació es va iniciar durant la segona meitat de l’any 2023 arran de la detecció d’una organització criminal dedicada a l’assalt de plantacions de marihuana. 

13:50

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat) avala instal·lar càmeres dins dels taxis per "perseguir" agressions sempre i quan la gravació "s'activi per la persona conductora en situacions de perill". En un dictamen, l'organisme que dirigeix Meritxell Borràs assegura que "podria ser lícit a l'empara de l'interès legítim" la instal·lació de dispositius de gravar dins dels cotxes per prevenir les conductes delictives.

13:21

Eleccions 12-M. Junts+ Puigdemont per Catalunya serà el nom amb el qual concorrerà a les eleccions del proper 12 de maig la candidatura encapçalada pel president Carles Puigdemont.

13:00

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, serà la número 2 de la llista d'ERC al 12-M, tal com han confirmat a l'ACN fonts de Palau i del partit. Així doncs, es repetirà el tiquet electoral amb Pere Aragonès a la candidatura per Barcelona com ja va passar a les últimes eleccions al Parlament del 2021.

  • D'altra banda, Marta Vilalta (Lleida), Raquel Sans (Tarragona) i Laia Cañigueral (Girona) seran les caps de llista per a les altres demarcacions.
12:15

El govern espanyol continua insistint a dir que no hi haurà referèndum per la independència de Catalunya. La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimecres que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la independència de Catalunya recolzada per Junts al Parlament català "no condueix enlloc". 

11:00

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions, Jéssica Albiach, s'ha mostrat partidària que Catalunya pugui votar però ha prioritzat que després del 12-M es "reactivi" la taula de diàleg entre governs. En una entrevista a TVE, també ha afegit que cal solucionar els problemes "del dia a dia". Entre els temes pendents de resoldre ha situat la reforma del finançament, el traspàs de Rodalies i que es pugui utilitzar el català al Parlament Europeu.

10:35

Eleccions 12-M. Anna Grau posa punt final a la trajectòria amb Ciutadans. L'encara diputada al Parlament no concorrerà a les eleccions del 12-M, segons ha confirmat en un missatge a X: "Tanco aquesta etapa i torno a ser una més de les que lluiten per una Catalunya i una Espanya millor".

10:10

Economies. La inflació va repuntar quatre dècimes a l'Estat al març i va situar l'IPC avançat en el 3,2%, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al febrer, l'IPC es va situar en el 2,8%. Aquesta evolució es deu principalment a l'augment dels preus dels carburants i l'electricitat davant el descens que van protagonitzar al mateix mes del 2023. En canvi, els aliments i les begudes no alcohòliques van pujar menys que en el mateix mes de l'any passat, segons l'INE. 

09:26

Estats Units. Les autoritats de Baltimore han donat per morts els sis treballadors de la construcció que feien tasques de manteniment quan el mercant va impactar amb el pont Francis Scott Key i es va esfondrar en qüestió de segons. Dels 8 treballadors de la constructora que van caure a l'aigua en el moment de l'accident, només dos es van rescatar amb vida, un dels quals en estat greu. 

09:02

Temps. La jornada comença amb un ambient clarament més fred. En alguns punts del país, la temperatura ha arribat a baixar 10 °C respecte a la T d'ahir en aquesta mateixa hora, i podem trobar valors per sota dels 0 °C a punts de l'interior.