Fanzone
Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Foto: Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Cas Rubiales

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso

Actualitzat: Dimecres, 27 de març de 2024. 15:11
Temps de lectura: 2 minuts
Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Foto: Moment del petó entre Rubiales i Hermoso

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Luis Rubiales, per delictes d'agressió sexual i coaccions, pel petó a Jenni Hermoso després de la final del Mundial l'agost passat a Sydney, Austràlia.

Què en sabem? En el seu escrit d'acusació, la tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, conclou que Rubiales va "propinar" a Hermoso un petó als llavis "de manera sorprenent i sense consentiment ni acceptació de la jugadora".

  • També descriu que amb posterioritat, "davant les conseqüències personals i professionals que li podien comportar", Rubiales i la resta d'acusats van començar a exercir "actes constants i reiterats de pressió" tant a la jugadora com a la família i amistats. Tot amb la finalitat que, públicament, justifiqués i aprovés "el petó que contra la seva voluntat" que li havia fet l'expresident de la RFEF.
  • El Ministeri Públic sol·licita a més a més que Rubiales pagui a Hermoso una indemnització de 100.000 euros, així com que s'imposi a l'expresident de la RFEF la prohibició de comunicar-se o acostar-se a la jugadora en un radi de 200 metres durant quatre anys.

A més, la Fiscalia també sol·licita un any i mig de presó per a l'exseleccionador Jorge Vilda; el director esportiu de la selecció masculina de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Albert Luque; i per a l'exresponsable de Màrqueting de la RFEF Rubén Rivera per les coaccions a les quals van sotmetre la jugadora perquè digués que el petó havia estat consentit.

Finalment: La Fiscalia li dona credibilitat al relat de la futbolista, que en la seva declaració davant el jutge el gener passat va dir que el petó va ser inesperat i en cap moment consentit.

  • Segons la fiscal, les "pressions" a què es va sotmetre la jugadora li van crear "una situació de fustigació que li va impedir desenvolupar la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".