Moment del RCD Mallorca 1-0 Real Madrid de la jornada 20 de LaLiga a Son Moix
Mallorca 1-0 Real Madrid

El Madrid no dissimula les mancances a Mallorca i el Barça pot posar-se a 8

Temps de lectura: 3 minuts

El Real Madrid ha caigut a Mallorca per un gol a zero i dona al Barça l'oportunitat de posar-se vuit punts per sobre dels blancs aquest diumenge 5 de febrer.

Per què és important? La d'enguany és una lliga de dos i aquesta jornada número 20 pot ser determinant de cara a final de temporada: l'equip de Xavi Hernández pot prendre encara més distància del de Carlo Ancelotti.

D'on venim: El Madrid venia de dissimular les seves mancances contra el València (2-0), però el Barça a la Supercopa primer (3-1) i la Real Sociedad a la lliga recentment (0-0) han evidenciat que l'equip de les 14 Champions League, ara mateix, té un recorregut limitat. Mentrestant, el Barça segueix en ratxa, alternant bons i mals partits però tots amb victòria.

En profunditat: El partit ha acabat 1-0 a favor dels mallorquins en un enfrontament que ha posat de manifest les mancances del Madrid. Els blancs s'han desesperat sota el sol de tarda de Son Moix.

• Ja en el minut 13, Nacho els complicava la vida amb un gol en pròpia quan intentava refusar una centrada a l'àrea per a Vedat Muriqi, qui ha estat el millor del partit.
  • Abans, una lesió de Thibaut Courtois (qui ha salvat l'equip en incomptables ocasions prèviament) l'havia fet retirar-se de l'escalfament. Lunin no ha estat malament, però no ha salvat els blancs.
    • Cal recordar que Ancelotti tampoc no ha pogut confiar que Benzema li resolgués la vida; el francès s'ha perdut el partit per lesió.
  • Però els blancs no ho podien tenir més fàcil, amb l'oportunitat a les botes de Marco Asensio d'igualar el xoc des dels 11 metres. El precisament mallorquí no ha superat un encertat Rajkovic, que ha aturat el penal al minut 60.
  • Els de Javier Aguirre han frustrat Vinícius, a qui no li ha sortit res. De fet, el brasiler ha sortit a totes les fotos de les picabaralles que s'han produït a la gespa, ha vist la seva cinquena groga de la temporada per trepitjar Maffeo i ha marxat cap al túnel de vestidors desafiant els aficionats del Mallorca, assenyalant-se l'escut.
  • Així, ni la possessió de la pilota, ni les seves aproximacions a la porteria rival ni els vuit minuts d'afegit que ha donat l'àrbitre han estat prou per, ni tan sols, igualar el marcador.

La classificació:

• El Barça és primer amb 50 punts, que podrien ser-ne 53 en cas de victòria contra els sevillistes o 51 si empaten.
  • El Madrid és segon; acaba la jornada número 20 amb 45 punts.
  • La Real Sociedad, que en té 39, és tercera i també juga aquest diumenge: es podria posar a només 3 punts dels blancs si guanya al Valladolid.
  • Més lluny queden l'Atlético de Madrid (quart) i el Villarreal (cinquè), amb 35 i 31 punts respectivament.

D'altra banda: El Sevilla FC s'ha queixat a LaLiga presidida per Javier Tebas per la política de venda d'entrades del FC Barcelona als aficionats dels equips visitants al Camp Nou.

Categoria: Fanzone