El Barça contra l'United
Barça (2-2) Manchester United

Raphinha i Alonso reviuen un Barça condemnat a l'inframon europeu

Temps de lectura: 3 minuts

Confirmem, els culers sobreviuen al Camp Nou gràcies a la seva afició i buscaran el miracle a Old Trafford després d'una nit èpica on cap del dos passa de l'empat (2-2).

Per què és important? El Camp Nou era una caldera, o tot o res, no valien mitges tintes. Aquesta batalla contra el United era una qüestió d'orgull i el Barça sobreviuria amb un empat de cor, gràcies a la seva èpica.

Els motius

• El Barça començaria amb ganes de menjar-se el món, i acabaria sobrevivint gràcies a l'impuls de tot un Camp Nou bolcat. Els blaugranes ja no podien sortir damnificats ni suportar una altra eliminació al soterrani d'Europa. Es negaven rotundament a perdre un altre cop.
  • Ter Stegen seria el millor del Barça, fent-se enorme  a la porteria, i Pedri, abandonaria el camp lesionat i deixant a l'equip totalment fred.
  • El primer esglai de la segona part seria per al Barça, però el gol vindria per part de Marcos Alonso. Un gol dedicat al cel, amb l'emoció del record de poder-lo celebrar pel seu pare, després de la seva mort el dijous anterior.
  • I les pulsacions s'elevaven a la vegada que el partit. Tothom protestava cada acció, cada falta. Ja havia avisat Xavi que es convertiria en un duel trepidant i no va deixar indiferent a ningú cap dels dos possibles penals del United, amb les mans de Fred i Wan-Bissaka, que l'àrbitre ni va revisar.
  • Poc va durar l'emoció, no va poder evitar Ter Stegen que Marcus Rashford, marquès. En gairebé 8 minuts un gol en pròpia de Koundé va capgirar el marcador, mentre el Barça tornava a enfonsar-ses a l'inframon europeu i el tercer del Manchester es visualitzava a l'horitzó.
  • Per l'United era qüestió d'ànima, pels blaugranes, de vagar sense rumb, però acabarien trobant la llum amb Raphinha, i el segon.
  • Una rere l'altra, els blaugranes tirarien èpica fins als darrers minuts i seria De Gea qui frustraria totes les seves envestides.

Al detall: Pedri sofreix una lesió en el recte anterior de la cuixa dreta i l'evolució marcarà la seva disponibilitat. Gavi es perdrà la tornada per sanció, però tornarà Busquets.

Visió global: Xavi tindria una de les idees més rocambolesques, canviar la seva defensa al complet. Christensen a la banqueta, Koundé de central i Araujo de lateral.

• L'únic dels tres que li sortiria bé seriosa l'uruguaià, imponent per la banda, però deixant un buit enorme en la defensa amb un Koundé que no tindria el dia.

Situació actual: Ara, falta veure si el 'last dance' a l'Europa League serà el del Barça, o el del United.