Fanzone
Ferran i Lewandowski celebrant el gol
Foto: Ferran i Lewandowski celebrant el gol | EFE / Enric Fontcuberta.
BARÇA (2-0) CÁDIZ

L'1x1 del Barça-Cádiz: triomf reparador del Barça en un partit d'entreguerres

Temps de lectura: 5 minuts
Ferran i Lewandowski celebrant el gol
Foto: Ferran i Lewandowski celebrant el gol | EFE / Enric Fontcuberta.

Què en sabem? Encara enlluernats pel gran partit d'Europa League contra el Manchester United i pendents de la volta dijous que ve, El F.C. Barcelona ha guanyat de manera eficaç un partit de tràmit. Ha estat una victòria sense lluentor, però vital per a la consecució del gran objectiu blaugrana: Guanyar la lliga. Repassem els protagonistes.

Ter Stegen: Net.

  • Nova “Clean sheet” del porter Alemany, en un partit gairebé inèdit, ja que el Cadiz a penes es va projectar amb perill. En l'única ocasió que va haver d'intervenir la va solucionar amb una parada de mèrit.
  • A totes les seves prestacions conegudes, avui Ter Stegen ha afegit una altra, que resulta vital per a la seva defensa: la seguretat en les sortides per alt: les tres pilotes dividides les ha solucionat amb gran autoritat.

Balde: Dinàmic. Actuació ofensiva del lateral, que no ha deixat de projectar-se en atac en tot el partit. Tranquil en defensa, no sempre ha estat precís en les finalitzacions, però ha aportat dinamisme i perill.

Eric García: Atent. Bon nivell de performance, donat el llarg període d'inactivitat. Ràpid al tall i seriós en l'eix de la saga.

  • Una acció de Roger —anul·lada per fora de joc— li ha deixat en evidència. En el primer gol anul·lat al Cádiz va perdre el lloc i va anar massa ràpid a la gespa, deixant lliure al davanter.

Christensen: Impecable.

  • El millor en fase defensiva, i un dels més destacats en creació de joc des de la defensa. És el líder tranquil de la defensa. Solvent en labors de contenció i sempre oferint una sortida neta de la pilota en fase de creació ofensiva.
  • Barreja tan bé amb Araujo perquè són molt diferents: avui ha presentat la seva candidatura a un lideratge diferent per a la saga: Tranquil, centrat i cerebral: sense floritures però molt eficaç.

Koundé: Complidor. Exiliat de nou en el lateral, ha jugat amb la determinació d'esborrar els dubtes per les seves dues últimes actuacions poc convincents. No ha estat molt exigit, però ha donat seguretat per la seva àrea d'influència, deixant tota la banda en atac a Ferran.

De Jong: Dinàmic. Partit eficaç del migcampista holandès, que ha fet gala de tota la seva elasticitat per a cobrir el màxim terreny possible i generar joc entre línies

  • Gran part de l'equilibri del Barça en el centre del camp depèn d'ell, la qual cosa resulta una gran notícia.

Sergi Roberto: Afortunat.

  • Partit afortunat del de la Pedrera. No ha estat brillant en la creació de joc, però ha obert la llauna aprofitant un rebot.
  • Potser no té nivell per a enfrontar-se a l'alta-alta competició, però per a un partit al Camp Nou contra un rival del fons de la taula, té nivell de sobres.
  • El seu gol és un resum de la seva estada en el Barça: Disposició, sort i estar ben col·locat.

Gavi: Intens. Nova actuació hipervitaminada i mineralizada de Gavi, que es va multiplicar en la zona ampla, i no es va arrugar davant ningú, i això que va rebre de valent. Va acabar el partit, cosa que no és habitual, i es tirarà molt de menys la seva intensitat en Old Tratford.

Ansu Fati: Fustrant. Actuació poc convincent de Ansu. Mancat de ritme, confiança i poc inspirat en la rematada.

  • Avui ha fallat la seva millor virtut: La gran relació amb el gol. Hi ha moltes ganes perquè Ansu qualli un gran partit, però aquest dia no arriba.

Lewandoswki: Oportunista.

  • Continua sense mostrar la seva millor versió, però avui ha fet el millor que sap, marcar el gol que segellava la victòria del F.C.Barcelona.
  • L'èxit culer dependrà de la millor versió del polonès i el seu gol fa callar el soroll incipient sobre el seu estat de forma.

Ferran: Reivindicatiu. El valencià va baixar del divan per a oferir una actuació per fi convincent. Notable en el regat i sempre encarandor, ha estat el jugador més desequilibrant en l’atac blaugrana.

  • Els seus minuts contra el Manchester United van demostrar que no és un jugador revulsiu; Avui s'ha reivindicat com una opció seriosa per a ser titular.

Kessié: Quadrat.

  • Va sortir per a aportar equilibri i exercir el control sobre un partit ja per si mateix bastant tranquil.
  • Ha d'aprendre a deixar de treure els seus braços a passejar en les pilotes dividides: els àrbitres ja li han agafat la matrícula. Nova targeta groga evitable contra el Cádiz.
  • Ha de ser conscient que no s'assembla en res a Fernando Redondo, amb la qual cosa, no tindrà butlla per a fer el seu famós molí de vent amb els braços.

Raphinha: Espurnejant. Reservat de cara al transcendental duel d'Europa League a Manchester, va oferir reflexos de la seva qualitat i velocitat en comptades ocasions.

Alarcón: Debutant. Sense temps per a aportar res rellevant, més enllà de la seva identitat i el seu dorsal.

  • El temps dirà si avui ha estat un dia històric.