Fanzone
Laporta a un acte del Barça
Foto: Laporta a un acte del Barça | Europa Press
Cas Negreira

El Barça, víctima o còmplice de Negreira?: El nou burofax fa dubtar…

Temps de lectura: 2 minuts
Laporta a un acte del Barça
Foto: Laporta a un acte del Barça | Europa Press

El Cas Negreira s'ha tornat explosiu i les informacions i testimonis, cada cop estan esquitxant més a qui han estat els presidents del Barça. 

Per què és important? José María Enriquez Negreira hauria enviat un segon burofax al Barça, el 3 de desembre del 2018. Segons aquest, els diferents mandataris del club estarien implicats i tindrien ple coneixement de tot el que passava amb els serveis de l'exàrbitre. 

Què sabem?  

  • Negreira va enviar un segon burofax al Barça en el qual assegurava que el seu treball s'elaborava de manera estreta amb Presidència fins al punt de transgredir “moltes vegades les confidències i favors del vessant professional a la personal”.
  • També, que des del 2003 donava serveis d'assessorament tècnic per indicació de Laporta, Rosell i Bartomeu i que cadascú convenia els seus honoraris. 
  • Fins i tot parlava d'adaptar-se a les necessitats de l'entitat blaugrana i contractar personal per cobrir les necessitats del club, el qual li exigia treballar per ells de forma exclusiva. 
  • Finalment, comunicava que si prescindien dels seus serveis, l'actitud del club i de Bartomeu seria incomprensible i causaria decepció després de tants anys de favors prestats i confidències compartides.

D'on venim? La Fiscalia investiga Negreira, vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres des del 1994 fins al 2018, i al Barça, per uns suposats pagaments de l'equip blaugrana a aquest.

  • Negreira va declarar que rebia les comissions per assessorament verbal, no per afavorir el FCB arbitralment. Aquest es trobava en actiu i, per tant, si es demostra, es pot generar un escàndol per corrupció esportiva. 
  • Va rebre fins a 7 milions en total, a través de la seva empresa DASNIL 95. 

Tot i això, el Madrid també va rebre assessorament d'àrbitres, una polèmica que gairebé va passar desapercebuda. Aquest podria haver estat el motiu que hagi sigut l'únic club de la Lliga, a part del culer, que s'hagi negat a firmar el comunicat condemnant els fets del cas Negreira.

Al detall. Negreira havia enviat un burofax posterior, amenaçant el club blaugrana a descobrir totes les seves irregularitats. 

  • A més: Albert Giménez, exàrbitre, va confessar recentment que havia rebut pressions de Negreira quan era comentarista als mitjans de comunicació. 

Previsions: El president del Consell Superior de l'Esport (CSD), José Manuel Franco, ha assegurat que actuarà amb la màxima determinació, l'esport espanyol no mereix escàndols. 

  • El Barça està fent una investigació interna i farà una roda de premsa en les setmanes vinents amb les conclusions.
Categoria: Fanzone