Fanzone
Gol de l'Atlético de Madrid al Real Madrid al Santiago Bernabéu (1-1)
Foto: Gol de l'Atlético de Madrid al Real Madrid al Santiago Bernabéu (1-1) | EFE
Real Madrid 1-1 Atlético de Madrid

Un Atlético amb 10 frena el Madrid i deixa al Barça camp per córrer

Temps de lectura: 3 minuts
Gol de l'Atlético de Madrid al Real Madrid al Santiago Bernabéu (1-1)
Foto: Gol de l'Atlético de Madrid al Real Madrid al Santiago Bernabéu (1-1) | EFE

El Real i l'Atlético han empatat 1-1 al derbi de Madrid, en un xoc que ha tingut el Santiago Bernabéu com a escenari i que pot deixar al Barça encara més líder de la lliga.

Per què és important? Els culers tornen a la comoditat de LaLiga i es freguen les mans gràcies a la punxada dels blancs: podrien posar-se a 10 punts en cas de guanyar diumenge 26 de febrer contra l'Almeria.

Context: Real Madrid i Atlétivo de Madrid s'enfrontaven aquest dissabte 25 en un derbi madrileny clau per a l'esdevenir i les aspiracions d'ambdós conjunts a la Lliga.

  • Els blancs, sense marge d'error i lluitant per reduir l'avantatge de vuit punts del Barça. Arribaven amb la moral pels núvols després d'humiliar el Liverpool per dos gols a cinc en Anfield.
  • Els blanc-i-vermells, obligats a guanyar per continuar confirmant-se com a equip de Lliga de Campions el pròxim curs, amb els seus rivals estrenyent per darrere.

A fons: El conjunt de Carlo Ancelotti no ha pogut superar l'Atlético de Madrid malgrat que els del Cholo Simeone han jugat gran part de la segona meitat amb un jugador menys.

  • Poc després de l'expulsió de Correa per un cop de colze a Rüdiger al minut 65, s'han avançat els blanc-i-vermells amb un gol de Giménez. S'han aconseguit refer de l'expulsió i firmar un bon match en defensa.
  • Abans, la primera ocasió havia caigut del costat local el 10' amb un tímid tret d'Asensio des de la frontal de l'àrea, que poc després es va veure ratificat per un altre intent de Benzema que va marxar alt per poc.
  • Bons minuts del conjunt blanc que començava a fer-se amb el domini de pilota per acabar embotellant al quadre blanc-i-vermell. Tot i això, el rigor defensiu dels visitants ha frenat per moments les seves accions. Després de la represa, el control del joc per part dels locals ha continuat sent la tònica habitual.
  • Ja amb 10, Giménez ha saltat per sobre de tota la defensa blanca per anotar de cap la falta lateral botada per Griezmann. Cop anímic per als blancs, que han tret tota l'artilleria per provar de remuntar el partit. El del planter Álvaro Rodríguez ha endinsat al fons de la xarxa amb el cap un córner al minut 85, poc després d'incorporar-se el partit.
  • Els intents dels blancs han estat insuficients, en part gràcies a l'actuació d'Oblak, que ha hagut d'anar a totes per frustrar l'habitual remuntada blanca. Aquest cop, el Madrid no ha tingut prou i torna a punxar estrepitosament.

La polèmica: L'àrbitre, Gil Manzano, ha deixat a l'Atlético de Madrid amb un home menys per segon derbi consecutiu.

  • Els blanc-i-vermells estan indignats amb l'àrbitre i neguen que el cop de colze de Correa sobre Rüdiger hagi tingut prou força per considerar-se agressió i ser mereixedor de targeta vermella.
  • A més, el club matalasser ha compartit la imatge d'unes ferides de Correa i ha criticat l'arbitratge: "Així està la cama del nostre 'agressor'. Seguim sense novetats en el Bernabéu'.

En xifres:

  • El Barça lidera la classificació amb 59 punts i un partit menys, ja que encara ha de jugar el partit de l'actual jornada, la 23.
  • El Real Madrid, amb aquest partit, només suma un punt i és segon amb 52.
  • La Real Sociedad, que juga la nit d'aquest dissabte, és tercera i té 44 punts abans del seu partit.
  • L'Atlético de Madrid es conforma amb la quarta plaça i 42 punts, encara que té el Betis a només dos punts en posicions d'Europa League.

Categoria: Fanzone