Fanzone
Josep Maria Bartomeu en una conferència de premsa
Foto: Josep Maria Bartomeu en una conferència de premsa | AFP7
Barçagate

Bartomeu i Jaume Masferrer, jutjats per injúries cap a Jaume Roures

Temps de lectura: 2 minuts
Josep Maria Bartomeu en una conferència de premsa
Foto: Josep Maria Bartomeu en una conferència de premsa | AFP7

Ambdós exmembres del conjunt blaugrana finalment hauran de fer front a la querella de Jaume Roures. 

Per què és important? Josep Maria Bartomeu, expresident blaugrana i Jaume Masferrer, la seva mà dreta i exassessor, seran jutjats pel que fa a la querella de Jaume Roures amb el cas del BarçaGate. 

Què sabem? Segons ha avançat la Ser, ambdós aniran a judici per un presumpte delicte d'injúries i calumnies contra Jaume Roures, director general del grup Mediapro. 

  • El club hauria contractat els serveis L3 Ventures suposadament per a la creació de continguts negatius cap al directiu de Mediapro i ho va fer viral per generar reaccions negatives cap a ell.
  • Roures va presentar una querella i el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona va arxivar-la l'abril del 2022.
  • Finalment, el directiu va apel·lar la decisió i l'Audiència Provincial de Barcelona va obrir un altre cop el cas. Ara es ratifica i ambdós s'enfrontaran a la justícia pel cas. 

Què ha dit Jaume Roures? “Eren dues denúncies, una per injúries i calúmnies i l'altra per administració deslleial. Em sembla molt lògic que Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer siguin jutjats per la querella que vaig presentar”.

  • “Estem parlant d'una manipulació increïble al segle XIX. No denunciem sols els pagaments a periodistes, sinó que es pagava a tercers perquè aquests paguessin als periodistes sobre la base d'unes instruccions que donava Bartomeu”.
  • “És una manera més d'administració deslleial dels diners del soci. Per què ho fas per via de tercers i no ho contractes normalment si no ho has de camuflar”. 

Al detall: Roures parla de pagaments deslleials perquè els Mossos estan investigant als periodistes Albert Lesan i Marçal Lorente, per suposadament haver cobrat del FCB per afavorir la reputació de Bartomeu i atacar els seus rivals. 

Visió global: enmig de l'escàndol pel cas Negreira, la justícia ara es capgira al Barçagate i l'equip culer torna a veure's involucrat en un assumpte més enllà de l'àmbit futbolístic. 

  • Sobre Negreira, Roures ha declarat que “és evident que no hi haurà repercussions positives sobre l'entitat, seran perjudicats jurídicament, ja veurem fins on”.
Categoria: Fanzone
Etiqueta: Barça