Fanzone
Opinió - Els dilluns feliços

Kings League: l'èxit d'una competició 'solters contra casats'

Temps de lectura: 2 minuts

El primer split de la Kings League s'ha acabat amb una revetlla espectacular al Camp Nou. Més de 92.000 espectadors van presenciar l'esdeveniment en directe, amb presència de DJ's, rapers, youtubers i famosos de tota mena. Segons les dades d'audiència televisiva i Digital ha estat espectacular i el nivell d'atenció mediàtica encara no parat. 

La Kings League és l'èxit del soroll basat en el no-res, el triomf del hype per sobre de l'esperit del joc. És el signe dels temps

El consens marca que ha estat un èxit. La pregunta que queda fer-nos és evident: Com és possible que una proposta esportiva de tan baixa qualitat hagi tingut una repercussió tan gran?

Si en l'àmbit de la notorietat ha estat un èxit rotund, esportivament no hi ha discussió: És una competició molt menor. Sense ritme, sense jugadors de qualitat, amb regles absurdes, que a més canvien amb la competició a mig acabar. Una broma.

Tot a la Kings League era tronat, menys la final: el camp de gespa artificial perdut a un polígon, els jugadors semiprofessionals mediocres, les velles glòries jubilades que encara s'atreveixen a arrossegar-se, fins i tot els noms dels equips són ridículs. Tot em recorda les lligues que jugava a Meiland, al meu barri fa uns anys. Doncs, per què la Kings League ha tingut tant èxit?

El focus mediàtic dels dos líders, Ibai Llanos i Gerard Piqué, la capacitat de generar conversa a les xarxes socials, i sobretot una aposta descarada del salseo per sobre de la pura competició ha resultat efectiva a l'hora de cridar l'atenció d'una audiència molt jove.

La Kings League no pot crear un espectacle esportiu d'altura, però sí que és capaç de facturar micromoments cridaners i virals a les xarxes socials.

El futbol d'asseure's 90 minuts ja fa temps que va ser substituït per la cultura del highlight. Ara, amb la Kings League, aquest format s'ha fet llarg i feixuc. La Kings League és l'èxit del soroll basat en el no-res, el triomf del hype per sobre de l'esperit del joc. És el signe dels temps.

Categoria: Fanzone