Fanzone
El Barça contra el Girona
Foto: El Barça contra el Girona | EFE/Toni Albir
Barça (0-0) Girona

Les claus de la primera part: El Barça s'adorm amb la mona de pasqua

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça contra el Girona
Foto: El Barça contra el Girona | EFE/Toni Albir

El Barça no troba la tecla contra el Girona i no aconsegueix guanyar-li la partida al plantejament de Míchel, ni a Gazzaniga (0-0).

Per què és important? Jugar en dilluns, i que sigui de pasqua converteix el Barça en un equip que no troba ni l'efectivitat ni el gol contra Gazzaniga. 

Els motius 

  • El partit prometia convertir-se en un duel vibrant: els de Xavi aprofitant la velocitat de Balde per buscar l'encert dels seus davanters i els de Michel, disposats a lluitar-li el que més li agrada al Barça, la possessió, per desafiar Ter Stegen amb Oriol Romeu d'àncora. 
  • L'error de Santi Bueno va fer contenir la respiració tot el Camp Nou. El futbolista gairebé li va fer gol en pròpia a Gazzaniga per avançar els culers. 
  • Gavi tenia gana de quilòmetres i corria cap a l'àrea, però entre que no trobava a Lewandowski i que Raphinha participava en tot menys en el gol, poc més se li podia demanar al de la Pedrera.
  • Ansu, també intrascendent, no s'entenia amb Lewandowski i els de Míchel, ordenats a l'atac, també ho estaven a la defensa minimitzant les poques opcions dels culers. 
  • Raphinha ho intentava en solitari i Araujo de cap, però els blaugranes sols es trobaven amb els bons reflexos de Gazzaniga i amb un VAR que considerava que l'acció de l'uruguaià no havia entrat.

En detall: un altre cop, el Camp Nou va aprofitar el minut 10 per corejar Leo Messi. Els rumors sobre el seu futur cada cop l'apropen més a la que va ser la seva casa. 

D'on venim? 

  • El Barça busca pal·liar el cop anímic que li va produir el Madrid després de la desfeta a la Copa del Rei (0-4). La tireta perfecta: posar-se a 15 punts dels blancs després que aquests punxessin contra el Villareal. 
  • Xavi vol deixar vista per sentència una Lliga quatre anys després, res de devaluar-la ni dir que està descafeïnada perquè no hi ha cap equip que li segueixi el ritme. 
  • Les baixes de Dembélé, Pedri, Frenkie i Christensen van pesar contra el Madrid. Els culers volen que la seva estabilitat a la lliga no trastorni el que queda de temporada. Compte, Mateu Lahoz serà l'encarregat de xiular el partit, i cap dels dos conjunts vol que es repeteixi el show que es va viure contra l'Espanyol. 

Previsions: Amb aquest resultat el Barça haurà de marcar si vol posar-se a 15 del Madrid.