Busquets contra l'Atlético de Madrid
Barça (1-0) Atlético de Madrid

L' Atlético protesta i el Barça no vol saber-ne res: era penal de Busquets?

Temps de lectura: 2 minuts

Els minuts finals del Barça-Atlético (1-0) no van estar exempts de polèmica després d'un possible penal de Busquets que els matalassers van reclamar i el col·legiat no va xiular.

Per què és important? El Barça va aconseguir una victòria contra l'Atlético de Madrid per la mínima (1-0) amb un gol de Ferran que pot valer una Lliga. Els madrilenys van protestar enèrgicament un possible penal de Busquets al minut 90, el qual no va considerar l'àrbitre. Però, va ser correcta la seva decisió?

Què sabem?

• L'equip de Simeone va reclamar un possible penal de Sergio Busquets després d'una disputa a l'àrea al minut 90.
  • Giménez i Koundé van xocar i la pilota va impactar sobre Busquets qui estava d'esquenes i va caure desequilibrat.
  • Sánchez Martínez, l'àrbitre del partit, i Iglesias Villanueva (VAR) no van considerar que hi hagués cap infracció.

Els motius:

• En primer lloc, no queda clar si és Koundé o Giménez qui toca primer la pilota. És més, si hagués estat el francès, es tracta d'un rebuig d'un company i, per tant, res punible.
  • A més, que Busquets caigui desequilibrat significa que no estava en una posició antinatural, i tampoc pot fer res perquè no té temps per reaccionar quan la pilota li cau a sobre.

Què diu el reglament? Si la posició dels braços està al límit de la sanció, els àrbitres han de valorar les conseqüències de l'acció sobre el joc per decidir.

• Oblak, porter de l'Atlético, es va mostrar indignat al final de l'encontre: "Amb les mans, ningú sap el reglament, uns cops són i altres no".

Visió global: La setmana anterior Giménez va ser el protagonista d'una acció similar, en aquest cas com a infractor, a l'Atlético de Madrid-Almeria.

• L'uruguaià li va recordar al col·legiat aquest fet i que a ell li anaven a xiular, però no ho van fer perquè hi havia fora de joc.

Situació actual: Amb aquest resultat, l'Atlético de Madrid s'acomiada pràcticament de la Lliga, perquè es queda a 16 punts quan falten 9 jornades, és a dir, 27 punts en joc.