Fanzone
Lewandowski a la Lliga
Foto: Lewandowski a la Lliga | EFE/Kiko Huesca
Rayo (2-1) Barça

El Barça no sap mantenir a ratlla al Rayo ni tampoc liquida la Lliga

Temps de lectura: 2 minuts
Lewandowski a la Lliga
Foto: Lewandowski a la Lliga | EFE/Kiko Huesca

El Rayo crema els blaugranes i una nova oportunitat per sentenciar, tot i que Lewandowski recupera la seva indiscutible relació amb el gol (2-1). 

Per què és important? El Barça s'estranya a si mateix i desapareix contra el Rayo Vallecano qui gràcies als gols de Fran Garcia i Álvaro Garcia es carrega qualsevol intent dels culers de liquidar la Lliga. 

Els motius 

  • Ja va advertir Xavi que jugar a casa del Rayo no anava a ser cap passeig i més aviat, la nit de Vallecas s'havia convertit en tot un calvari.
  • Xavi va apostar pel mateix onze que li havia donat resultats contra el temut Atlético de Madrid, mancant Busquets i amb Pedri- i la seva màgia- de tornada a la titularitat. No obstant això, la nit se li va ennuegar massa ràpid. El Rayo va aconseguir batre a l'imbatible Ter Stegen amb un gol d'Álvaro García i també, esborrar al Barça del partit a força d'incomodar-los.
  • Els culers, sumits entre imprecisions, buscaven deixar de sentir-se estranys a la gespa a la segona meitat, però ni molt menys els canviava la cara. Fran García aprofitaria la seva falta de control per robar-li la pilota a Frenkie i fer-li el segon a Ter Stegen. 
  • La cara de circumstàncies de Xavi era clara: l'equip reclamava a crits canvis, els culers no reaccionaven i el tècnic va apostar per Alba i Ansu per intentar començar una revolució: remuntar un 2-0 es tornava tota una gesta per a un equip condemnat a l'unocerisme. 
  • El fora de joc anul·lava les idees de Lewandowski, Raphinha acabaria somiant amb Fran Garcia pel seu marcatge i el Barça no tenia solucions per rebel·lar-se. 
  • Lewandowski, enmig d'un equip desaparegut, començaria la revolució. El polonès faria un gol celebrat amb la ràbia d'haver trencat la seva sequera. 
  • El Barça va voler posar-li pressa als darrers minuts, però es va adonar que ja s'havia adormit sobre els llorers i que el gol solitari del seu davanter estrella no era suficient per trencar la fe del Rayo.

Els gols

Situació actual: Amb aquest resultat, els de Xavi es mantenen a 11 punts del Real Madrid, però perden una oportunitat d'or per acabar gairebé amb les opcions dels blancs a la competició domèstica.