Fanzone
L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del Rayo 2 - 1 FC. Barcelona: Desfeta sense conseqüències del Barça a Vallecas

Temps de lectura: 4 minuts

El FC. Barcelona ha desaprofitat una altra oportunitat per tancar la lliga en perdre de forma clara i justa a Vallecas. L'equip madrileny ha jugat amb més intensitat, més ritme i més intenció i ha despullat les mancances de l'equip de Xavi Hernández.

Què en sabem? El FC.Barcelona ha tornat a caure en un partit decisiu per tancar la lliga. Els equips són un reflex dels seus entrenadors: El Rayo és un equip d'autor, rocós i solidari, com Iraola, però poc dotat tècnicament. El Barça d'avui en dia és com el seu entrenador, preocupat per tot menys el que és essencial: El joc. La millor notícia és que la vida segueix igual i el final de lliga s'apropa; a més, els dos pròxims partits seran al Camp Nou. El pitjor, les evidents mancances d'aquest Barça, i encara més: avui no hi eren les vaques sagrades per focalitzar les crítiques. Repassem els protagonistes de la derrota a Vallecas.

 

Ter Stegen: Innocent

  • Molt Bona actuació del porter alemany. Si no hagués estat per ell, El Rayo hauria tancat el partit molt més aviat. Sense cap responsabilitat en els gols.

Koundé: Indecís

  • Poc nivell de concentració en episodis puntuals i sensació de dispersió en general com a Lateral. Lleu millora en passar al central en substituir un desafortunat Marcos Alonso.

Araujo: Imprecís

  • Ferm en defensa, sempre atent a la correcció i a l'ajuda al company, es va mostrar molt imprecís en fase ofensiva, abusant de les passades llargues, sense massa encert.

Marcos Alonso: Fred

  • Actuació gèlida com a central a un camp tan calent com Vallecas. Tècnicament, és acceptable, però la seva fredor el fan inútil en partits intensos com el d'avui. I van ja...

Balde: Precipitat

  • Bon nivell d'agressivitat i intensitat però massa precipitació. Molt visible al camp, però aportant poc perill real en atac.

Pedri: Perdut

  • La gran aposta de Xavi pel partit d'avui ha naufragat entre les estretors del camp de Vallecas, petit i angost, i la intensitat d'un Rayo que l'ha curtcircuitat només amb intensitat.

De Jong: Descontrolat

  • No ha aconseguit imprimir ni el seu ritme ni el seu relat al joc, i tampoc s'ha imposat a la medul·lar en fase defensiva. La seva acció al segon gol, paradigmàtica: Arriba amb temps de rebutjar el perill, però es confia i regala la pilota a Fran García, autor del gol definitiu.

Gavi: Recuperador

  • Va perdre una pilota clau amb un veterà com Camello a l'inici del primer gol i això el va penalitzar. Va viure el xoc amb la intensitat defensiva habitual, però poc encert en la creació. 

Raphinha: Descentrat

  • Partit irregular del brasiler, que va desaprofitar una gran ocasió per allargar el seu moment dolç de forma. Superat per Fran García tant en fase ofensiva com en les projeccions en atac.

Lewandowski: Golejador

  • Va ser l'autor de tot el perill del FC. Barcelona en atac. Autor d'un gol que va anul·lar Gil Manzano amb les ganes habituals, i va ratificar la sala VAR per menys d'un mil·límetre. També va ser l'autor de l'únic gol legal del Barça, que el consolida com al líder pel premi Pichichi.

Ferran Torres: Diluït

  • El valencià va desaprofitar una oportunitat per consolidar-se com a titular de la davantera culer. En partits d'alta intensitat es dilueix i és incapaç de generar perill.

Ansu Fati: Revolucionat

  • Va sortir com a reforç i va tractar de revolucionar la situació, però sense gaire encert. No va generar cap sensació de perill.

Alba: Profund

  • Situat com a lateral per cobrir a Balde, va aportar veterania i verticalitat. Amb ambició, però sense nivell físic, va ser totalment innocu contra un entramat rayista molt ben posicionat.

Kessié: Descuidat

  • La mateixa història de sempre: Kessié sempre puja amb decisió i alegria a l'atac i es descuida de les seves obligacions defensives amb massa freqüència. 

Torres: Misteriós

  • És un misteri que un jugador amb talent com Torre no ingressés al terreny de joc fins als minuts finals, tot i que el centre del camp necessitava clarividència en la creació. Encara ningú és capaç de decidir si Torre és promesa o realitat segons el viscut al camp, i això és responsabilitat de Xavi. 

Eric: Migcentre

Nou episodi de l'experiment d'Eric Garcia com a mig centre del Barça. Poc convincent: fred i sense la intensitat necessària per marcar diferències.