L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del FCB 1-0 Osasuna: Títol a la vista amb més èpica que futbol

Temps de lectura: 6 minuts

El FC. Barcelona ha fet un altre pas de gegant per guanyar el títol de lliga, després de guanyar in extremis a l'Osasuna, després de malbaratar quasi tot el partit en un exercici de domini estèril. L'entrada de Jordi Alba ha estat clau, per la precisió del seu joc i per un gol èpic d'última hora, que pot donar una lliga a Xavi Hernández.

Què en sabem? Avui ha estat la de sorra. Després del joc brillant contra el Betis el passat dissabte, el Barça ha tornat a facturar un partit espès, imprecís i avorrit contra un Osasuna ple de suplents i jugadors joves de Tajonar. Els culers s'han quedat amb un jugador més molt aviat, per una expulsió justa al meridià de la primera part, però no ha estat capaç de mostrar aquesta superioritat al marcador. Només ha pogut avançar-se als minuts finals amb gol d'un veterà com Alba. Més enllà de l'alegria pel triomf i la importància d'aquest per tancar el campionat, cal fer una reflexió profunda, perquè l'equip arriba molt just al final de lliga i hi ha jugadors que no poden ser el centre d'un projecte amb ambicions de tornar a regnar a Europa. Repassem els protagonistes d'una nova victòria pírrica.

Ter Stegen: Net

• Nou partit quasi inèdit del porter alemany, que només ha hagut d'intervenir en un xut llunyà a la segona part. Nova "clean sheet" per Ter, en un any per emmarcar en lliga.

Koundé: Desfogat

• Partit molt ofensiu del defensa francès, que avui ha actuat més com a carriler que com a lateral. Ha aportat un bon desplegament físic, i gran part de les seves decisions han sigut les correctes.

Araujo: Hiperactiu

• Nova exhibició del central uruguaià, que ha exercit com a líder tant en la defensa, com quan ha pujat a l'atac. Ha tallat tot el perill potencial d'Osasuna i fins i tot ha estat a punt de marcar un gol que hagués estat decisiu. La consolidació del seu lideratge, una de les millors notícies d'aquest Barça.

Chistensen: Fluid

• Un altre gran partit del danès, tot i avui quasi no ha hagut de lluir-se, per la poca arribada dels navarresos. El seu estil defensiu concret, fàcil i sobri, quasi minimalista és la barreja perfecta amb l'exuberància d'Araujo.

Balde: Veloç

• Partit constant del lateral, que no ha parat en tot el partit. Les pujades i baixades han estat la constant, tot i que als últims metres li ha faltat clarividència donar el passi definitiu o per posar centrades definitives.

Busquets: Confortable

• Un altre partit poc exigit pel veterà migcampista de Badia. La presència de De Jong i el seu desplegament físic fa que Busi gaudeixi de la seva zona de confort. Un dels grans afavorits per l'expulsió dels Navarresos, ja que contra 10 sempre juga millor.

De Jong: Superior

• El millor del partit. El seu desplegament físic, la forma de dinamitzar el joc ofensiu i la intenció de guanyar aquest partit, i aquesta lliga han marcat les diferències.
    Tot i que ha fallat una ocasió claríssima, sol davant el porter, la seva assistència de cap a Alba al gol ha estat una delicatessen decisiva per la victòria.

Pedri: Transcendental

• El canari va agafant la forma i l'equip ho nota. Tres grans accions assenyalen el seu partit: un gol cantat que no va poder definir, una expulsió transcendental pel destí del matx i una passada marca de la casa, que ha desaprofitat De Jong. Tot i que li falta un punt de precisió, sobretot als últims metres, Pedri ha estat avui decisiu.

Raphinha: Sorrenc

• Avui el Brasiler ha donat la de sorra en un partit que no ha estat a l'altura d'anteriors actuacions. No va prendre bones decisions amb la pilota als peus i no va tenir encert als metres finals.

Lewandowski: Sec

• Un altre partit ofegat del davanter polonès que ha perdut una ocasió d'or per sentenciar la seva lluita particular contra Benzema pel Trofeu Pichichi. No va aparèixer en cap moment, i l'equip tampoc va saber com trobar els camins per trobar-lo. Va aconseguir un gol, que no va pujar al marcador en ser anul·lat, per desesperació del davanter.

Gavi: Lesionat

• Un xoc el va deixar tocat. Xavi, amb bon criteri el va substituir per evitar greuges més grans.

Ansu Fati: Negat

• Va sortir al minut 30 de la primera part per substituir Gavi. Tot i tenir molts minuts per demostrar qualitat i jugar contra 10, el de la pedrera va facturar una actuació negada, culminada amb errors infantils a gols cantats o un egoisme impropi, quan va treure un gol cantat a Pedri amb 0-0.
  • Els grans jugadors són els que, enmig del soroll ensordidor de l'entorn, són capaços de donar la millor versió al camp, on radica tota la veritat.
  • Ansu Fati avui no està demostrant que mereixi seguir vestint la samarreta blaugrana.

Dembelé: gasós

• La seva entrada al camp va revitalitzar l'equip i la grada, tot i que va ser tot un efecte psicològic, ja que el francès va demostrar estar encara fora de forma.
  • Erràtic en les seves decisions, una passada al contrari va portar tot el perill d'Osasuna a la segona part.

Eric García: Còmode

• El fet que Osasuna jugués amb 10 i quasi no aparegués per l'àrea blaugrana va afavorir el nivell de joc del de la pedrera.

Ferran: Innocu

• Una altra actuació irrellevant del valencià quan surt de la banqueta. Avui ha pogut marcar en un rebot que ha marxat per no res. Inoportú en invalidar el gol de la victòria de Lewandowski per un clar fora de joc.

Alba: Capital

• Actuació històrica del jugador de l'Hospitalet. Quasi no li queda físic i hi ha partits que ja el superen pel seu nivell d'intensitat i ritme de joc, però el de la pedrera té tot el futbol a les seves botes, i ho ha demostrat amb 15 minuts de joc imponent.
  • Actuació magistral: Tot el que ha fet ha tingut sentit, inclòs el seu gol històric, que pot donar la lliga al Barça.