Fanzone
Les jugadores del Barça, amb el trofeu de la Women's Champions League
Foto: Les jugadores del Barça, amb el trofeu de la Women's Champions League | EFE
Women's Champions League

El nadó de Giráldez, a l’estadi amb només 8 dies: les anècdotes de la celebració del Barça

Actualitzat: Dissabte, 3 de juny de 2023. 21:21
Temps de lectura: 4 minuts
Les jugadores del Barça, amb el trofeu de la Women's Champions League
Foto: Les jugadores del Barça, amb el trofeu de la Women's Champions League | EFE

Dia rodó a can Barça. D'aquells que no s'obliden, d'aquells que deixen imatges per al record. Així ha celebrat el FC Barcelona la victòria contra el Wolfsburg a la final de la Women's Champions League per tornar a tenyir Europa de blaugrana.

Per què és important? El FC Barcelona es jugava recuperar la corona europea després de la derrota de la final de la temporada passada, i tot s'havia posat coll amunt amb dos gols en contra al descans. Tanmateix, Patri Guijarro ha comandat una remuntada implacable per posar el 3-2 al marcador i assolir la segona Champions femenina del club.

En resum: L'èxtasi s'ha desfermat en esgotar-se els set minuts d'afegit, quan l'àrbitra ha xiulat el final. Les corregudes, les abraçades, els somriures i les llàgrimes han pres la gespa del PSV Stadion d'Eindhoven, amb 34.100 espectadors.

El nadó de Jonatan Giráldez: Un dels detalls que no han passat desapercebuts ha estat un de molt íntim per Jonatan Giráldez, l'entrenador culer. El gallec, artífex de la remuntada amb la seva xerrada al descans, acaba de ser pare i el seu fill ha assistit al partit, motiu pel qual se l'ha vist molt emocionat i amb llàgrimes.

  • "És la persona més nova de l'estadi perquè té vuit dies", ha reconegut el míster: "No sabia si vindria o no, si la mare es trobava bé o no, però estaven fenomenal i ella volia venir fos com fos. Segurament ell no s'assabentarà del que està vivint avui. Però li explicaré que ha estat en un partit molt emocionant".
  • "És difícil d'explicar totes les emocions que tinc ara mateix. Les últimes setmanes, a nivell personal, han estat molt importants. El fet de poder estar la meva família aquí prop i poder guanyar la Champions fora de casa, reforça la idea de la nostra passió, que és el nostre futbol", ha seguit dient als micròfons de TV3.

D'altra banda: Mariona Caldentey, assistent del gol de la remuntada, ha estat protagonista de les càmeres de DAZN.

  • Ha volgut sorprendre una de les seves reporteres i s'ha apropat per darrere a Laia Alexandri per fer-li una forta abraçada. De fet, ella és actualment jugadora del Manchester City i es coneixen de les convocatòries a la Selecció espanyola.

A més: Aitana Bonmatí, que ha estat clau en la victòria per l'assistència en un dels gols, ha protagonitzat una altra de les imatges de la celebració.

  • Seu ha estat un gest que l'honora, en posar-se una samarreta plena d'intenció. "Benvinguts, refugiats. Salveu les seves vides", deia la samarreta que s'ha posat, amb un missatge imprès. El moment no ha passat desapercebut, amb elogis a la migcampista a les xarxes socials: "Campiona en valors".

Què diuen? La pilota d'or Alexia Putellas, el president del Barça, Joan Laporta, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, són només algunes de les veus que han dit la seva durant la celebració.

  • "Estic feliç. Ha estat un any dur. Cada dia de patiment que he passat, tant jo com la meva família, val la pena només per aquest moment", ha dit la millor jugadora del món, que només ha disputat uns minuts de la final després d'estar vuit mesos allunyada dels terrenys de joc per una greu lesió.

  • "Tenim un equip femení que enamora. No és fàcil arribar fins aquí i remuntar un 0-2 en una final de Champions. Han demostrat el seu esperit d'equip, molta solidaritat entre elles i sentir els colors, i això ho ha vist tot el món del futbol", ha celebrat el dirigent culer.

  • "Enhorabona per aquesta segona Copa d'Europa! Quina remuntada i quina temporada! Sou referents per a nenes, nens i un orgull pel país. Gràcies per obrir camí fent-nos gaudir del vostre joc. Demà ho celebrem a Palau! Visca el Barça i visca Catalunya!", ha piulat el president del Govern.

Categoria: Fanzone
Etiqueta: Barça