Fanzone
L'afició del Barça al Camp Nou en un partit de la Lliga contra l'Atletico de Madrid
Foto: L'afició del Barça al Camp Nou en un partit de la Lliga contra l'Atletico de Madrid | Marc Graupera Aloma / Europa Press
Fitxatges

La Lliga ajuda als clubs amb el mercat de fitxatges: com afavoreix al Barça?

Temps de lectura: 2 minuts
L'afició del Barça al Camp Nou en un partit de la Lliga contra l'Atletico de Madrid
Foto: L'afició del Barça al Camp Nou en un partit de la Lliga contra l'Atletico de Madrid | Marc Graupera Aloma / Europa Press

El mercat de fitxatges d'estiu està força estancat i, per això, la Lliga ha modificat lleugerament la normativa del control econòmic, en relació amb els clubs excedits i de manera transitòria per a la temporada 2023-24. 

Per què és important? L'objectiu és estimular els fitxatges en el mercat d'aquest estiu, mentre segueixen estalviant en les diferents operacions. Uns canvis que, tot i que són petits, ajuden a clubs com el Barça.

A la pràctica: Les modificacions es refereixen, concretament, a l'article 100, és a dir a la norma especial sobre la inscripció de jugadors.

  • Ara els clubs que superin el límit salarial que assenyala la Lliga passaran de poder destinar un 40% de la fitxa que s'estalviaven amb la sortida d'un jugador, a un 50% -el 60 si l'estalvi suposa més d'un 5% del cost total de la plantilla.

D'on venim? Abans, els clubs de la Lliga dedicaven el 40% sobre l'estalvi dels seus nous fitxatges i es podien gastar com a màxim un 20% de la plusvàlua generada per traspassos.

Com afecta al Barça? És un lleuger increment, del 10%, però que pel Barça significa una bona quantitat que podran destinar a nous fitxatges.

  • El Barça vol inscriure les renovacions d'Araujo, Sergi Roberto, Marcos Alonso i Iñaki Peña i també tenir espai per nous fitxatges com el Gundogan i Iñigo Martínez.
  • També preen guanyar marge salarial amb sortides de jugadors que ara estaven cedits com Lenglet o Umtiti.

En detall: Aquestes modificacions estan aprovades per la Comissió Delegada de la Lliga, un òrgan en què el Barça no hi està present.

  • Els clubs que, en canvi, sí que han participat en les modificacions de reglamentació són el Sevilla, Betis, Cadis, Vila-real, Getafe, Alabès, Reial Societat, Las Palmas, Tenerife, Eibar, Lugo i Osca.

D'altra banda, el Barça ha fet oficial aquesta setmana el fitxatge del migcampista i capità del Manchester City, Ikay Gündoğan.

  • Arriba al club culer gratis, després d'acabar contracte amb l'equip de Josep Guardiola i signa contracte per dues temporades més una més d'opcional.