Fanzone
El jugador del Barça, Ilkay Gündogan
Foto: El jugador del Barça, Ilkay Gündogan | Twitter / @FCBarcelona_cat
Fitxatges

Gündogan, agraït amb Xavi a la seva presentació: "Amb ell vaig veure que el millor era el Barça"

Temps de lectura: 3 minuts
El jugador del Barça, Ilkay Gündogan
Foto: El jugador del Barça, Ilkay Gündogan | Twitter / @FCBarcelona_cat

El migcampista alemany Ilkay Gündogan ha trepitjat aquest dilluns al matí la gespa de Sant Joan Despí per assistir a la seva presentació com a nou jugador del FC Barcelona.

Per què és important? Gündogan és un dels millors migcampistes del món i ha estat l'escollit per l'entrenador del Barça, Xavi Hernández, per substituir el gran buit que deixa Sergio Busquets.

Què ha dit Gündogan? Les primeres paraules de Gündogan han estat dirigides cap a l'entrenador del Barça, Xavi Hernández.

  • "En les primeres converses amb Xavi ja vaig veure que la millor opció era venir al Barça. Afronto un nou repte il·lusionant".
  • "Quan vam parlar amb Xavi vaig veure immediatament que anàvem pel bon camí".

A més, el jugador ha explicat com va comunicar la seva decisió a Guardiola i també ha comparat els estils d'ambdós jugadors.

  • "Li ho vaig explicar tot tal com era. Li vaig transmetre el meu agraïment, s'ho va prendre de manera trista, però en certa manera estava content perquè marxés al club de la seva vida, al club de la seva infància. Em va dir que miraria tots els partits del Barça", ha explicat sobre la seva conversa amb Guardiola.
  • "Els estils de Guardiola i Xavi són molt semblants. L'última temporada del Barça és semblant a la del Manchester City".

Què ha dit Laporta? Durant la presentació, el president Joan Laporta ha dirigit unes paraules al jugador.

  • "Tu ets el primer jugador que ens va demanar Xavi i sé que teniu una perfecta sintonia. Vens amb experiència i coneixent, clar, el sistema", ha comentat el president.
  • "Vam fer una bona proposta econòmica, però no la millor. Va preferir el prestigi i la història del FC Barcelona per davant d'altres propostes".

Com ha anat? Com és tradicional, l'exjugador del Manchester City abans de la roda de premsa s'ha vestit de blaugrana i ha fet els primers tocs de pilota a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

En detall: Als seus 32 anys, Gündogan és un futbolista experimentat i rigorós que aquesta darrera temporada ha marcat més d'una desena de gols. També ha guanyat el triplet (copa, lliga i Champions) i junt amb Rodri s'ha convertit en un dels millors migcampistes del món.

Context: Amb una clàusula de recessió de 400 milions d'euros, Gündogan s'incorpora a les files de Xavi per bastir un centre del camp que s'ha vist sacsejat per la marxa de Busquets.

  • El futbolista alemany d'origen turc ha mostrat total disposició i facilitat per venir al Barça, rebutjant ofertes astronòmiques d'Aràbia Saudí i d'altres clubs amb molts més diners.

Categoria: Fanzone