Fanzone
L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu | FC Barcelona
Corrupció

Els Mossos indiquen que Bartomeu desviava diners del Barça per a benefici personal

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu | FC Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han conclòs que l'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, desviava diners del club per a finalitats personals.

Per què és important? Des que Bartomeu va marxar del Barça el 2020, ha estat investigat per assumptes relacionats amb la corrupció. Amb aquesta investigació s'afegeixen més aspectes sobre Bartomeu al Barçagate.

Què en sabem? Segons ha informat el programa Què t'hi jugues, la policia catalana assegura que Bartomeu utilitzava un contracte del mateix club amb una empresa externa per fer pagaments desvinculats del Barça i en benefici personal. 

  • L'empresa és Amalgama Marketing SL, propietat de Miquel Sambola, una figura molt vinculada a l'expresident blaugrana. De fet, segons indica La Ser, juntament amb el seu germà Òscar i el seu pare Miquel van treballar en la campanya electoral del mateix Bartomeu.

Amb xifres: L'empresa va signar un contracte amb el Barça per 84.000 euros anuals des del 2018 al 2020.

  • A més, Amalgama va cobrar 233.000 euros extres en factures per feines concretes amb el club.
  • Segons els Mossos, del contracte inicial només el 14% se'l quedava l'empresa, i el 86% es dirigia a periodistes i empresaris per ordre de Bartomeu.

En detall: Entre els noms que apareixen a l'informe de la policia hi ha els de Marçal Lorente, Albert Lesan i Albert de la Torre.

  • De fet, en el cas de Lorente, la policia ha tret a la llum correus electrònics que demostrarien la seva implicació.
  • "Bartomeu els indicava quina factura, import i concepte havien de presentar a Amalgama i ordenava a aquesta societat el pagament", indica l'informe.
Categoria: Fanzone